Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ενώ συνεχίζεται η πανελλαδική απεργία των γιατρών / Νέα σύσκεψη για τον ΕΟΠΥΥ σήμερα, αλλά χωρίς ελπίδες...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενώ συνεχίζεται η πανελλαδική απεργία των γιατρών / Νέα σύσκεψη για τον ΕΟΠΥΥ σήμερα, αλλά χωρίς ελπίδες...

Νέα σύσκεψη, η τρίτη στη σειρά, μεταξύ του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα, γενικού γραμματέα Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη και του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Δημήτρη Κοντού με τα προεδρεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ πραγματοποιείται σήμερα στο υπουργείο Υγείας, αλλά οι ελπίδες για ευτυχή και για τα δύο μέρη κατάληξη έχουν περιορισθεί πλέον στο έπακρο.

Συγκεκριμένα, ενώ η πανελλαδική απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, ο Αντώνης Μπέζας ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης, δεύτερης σύσκεψης των δύο μερών ότι ο ΕΟΠΥΥ θα καταργηθεί εντός δέκα ημερών, δηλαδή αμέσως μετά την εορτή των Φώτων, με ταυτόχρονη σύσταση θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας.

Επίσης, ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε στην ίδια σύσκεψη ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον για να πληρώσουν τις συγκεκριμένες νέες θέσεις στις επτά ΥΠΕ της χώρας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το σημερινό ύψος των μηνιαίων αποδοχών τους, ήτοι 1.100 - 1.200 ευρώ, ενώ θα είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν καθημερινή επτάωρη υπηρεσία και να κλείσουν πριν από τη νέα τοποθέτησή τους τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Την ίδια στιγμή, ερωτήματα προκαλεί η δημόσια οριακή διαφοροποίηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ σχετικά με το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κοντός προέβη σε εκτεταμένη δημόσια γραπτή δήλωση, με την οποία καλεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε συνεννόηση και συναίνεση στο θέμα της "μεταρρύθμισης" της δημοσίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα μας και υιοθετεί οριακά ορισμένες θέσεις τις οποίες έχουν διατυπώσει οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, όσον αφορά το νέο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων του κλάδου στο ΕΣΥ.

Πρόκειται, προφανώς, για κίνηση εντυπώσεων εκ μέρους του Δημήτρη Κοντού, καθώς, όπως αναφέρει ο ίδιος στην γραπτή δήλωσή του, το περιεχόμενο της παρέμβασής του αποτελεί τις θέσεις τις οποίες εξέφρασε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της δεύτερης σύσκεψης των δύο μερών.

Άγνωστο παραμένει, λοιπόν, τι είναι εκείνο το οποίο ωθεί τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ στη δημοσιοποίηση των οριακών διαφωνιών του με τον Αντώνη Μπέζα...

ΣΥΡΙΖΑ: Εργασιακές περιπέτειες

Από την πλευρά του, το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του:

"Αφήνουν τους πολίτες χωρίς δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, βάζουν τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων σε εργασιακές περιπέτειες και επιδιώκουν την απομάκρυνση των γιατρών καλώντας τους να ενταχθούν σε μια επισφαλή σχέση εργασίας που δεν έχει καμία σχέση με το ΕΣΥ, αφού πρώτα τους απολύουν μετά από είκοσι και πάνω χρόνια εργασίας".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL