Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Αποχώρηση από τον διάλογο προτείνουν οι γιατροί της Αττικής / Καταργείται ο ΕΟΠΥΥ σε δέκα ημέρες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποχώρηση από τον διάλογο προτείνουν οι γιατροί της Αττικής / Καταργείται ο ΕΟΠΥΥ σε δέκα ημέρες

Την αποχώρηση των προεδρείων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ από τον διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισε χθες το μεσημέρι η έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ Αττικής να προτείνει στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να αποφασίσει για τον διάλογο και την τύχη της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014.

Η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ Αττικής ελήφθη, ενώ ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των προεδρείων του ΠΙΣ και της ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ότι καταργούνται εντός δέκα ημερών όλες οι θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στον ΕΟΠΥΥ και συστήνονται παράλληλα θέσεις προσωπικού όλων των κατηγοριών στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας. Τις νέες θέσεις ιατρικού προσωπικού στις ΥΠΕ θα κληθούν να καλύψουν κατά προτεραιότητα γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αλλά αφού κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους, με διατήρηση του ύψους των σημερινών αποδοχών τους και με υποχρέωση για καθημερινή επτάωρη απασχόληση.

Στο ψήφισμά της, η έκτακτη γενική συνέλευση του ΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ Αττικής καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του για τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ και την "επερχόμενη γενοκτονία του ελληνικού λαού".

Αντ. Μπέζας: Δεν οδηγούμε κανέναν σε αυτοαπόλυση...

Από την πλευρά του, μετά το πέρας της σύσκεψης με τα προεδρεία του ΠΙΣ και της ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας σημείωσε μεταξύ άλλων:

"Δεν οδηγούμε κανέναν σε αυτό-απόλυση. Αλλάζουμε τον ΕΟΠΥΥ από αγοραστή και πάροχο, μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας. Όλες οι δομές και οι οργανικές θέσεις που έχουν να κάνουν με την παροχή υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ, κάτω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Όποιος θέλει μπορεί να τοποθετηθεί στον καινούργιο φορέα".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL