Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.2°C15.5°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.3°C
3 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
7 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Ομολογία επικίνδυνης αποτυχίας και συστηματικής παραβίασης της νομοθεσίας / Έκτακτα μέτρα για τη διαχείριση των επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ομολογία επικίνδυνης αποτυχίας και συστηματικής παραβίασης της νομοθεσίας / Έκτακτα μέτρα για τη διαχείριση των επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων!

Σε ομολογία μιας πολύ επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία αποτυχίας στον τομέα της διαχείρισης των επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων (ΕΙΑ), καθώς και σε ομολογία συστηματικής και πολύ επικίνδυνης παραβίασης της κείμενης εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το θέμα, "μεταφράζεται" η απόφαση η οποία ελήφθη χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια ειδικής σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, υπό την προεδρία του Άδωνι Γεωργιάδη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, λοιπόν, επιβεβαιώθηκε από όλους τους συμμετέχοντες ότι η άρτια κείμενη εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη διαχείριση των ΕΙΑ παραβιάζεται συστηματικά και επικινδύνως, με αποτέλεσμα η σύσκεψη να καταλήξει στην απόφαση για τη λήψη... εκτάκτων σχετικών μέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα διαρκέσει τριάντα ημέρες, έως ότου, δηλαδή, εκδοθεί νέα κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα... "διορθώνει" την κείμενη, απολύτως πλήρη και ολοκληρωμένη, νομοθεσία για τη διαχείριση των ΕΙΑ, καθώς η χώρα μας και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ "αδυνατούν" να συμμορφωθούν προς τις διατάξεις του ισχύοντος νόμου!

Σύμφωνα με την απόφαση της σύσκεψης, οι τόνοι των απορριμμάτων οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα νοσοκομεία, όπου θα έπρεπε βάσει του ισχύοντος νόμου να πραγματοποιείται η διαλογή τους, θα μεταφέρονται με φορτηγά στους χώρους ταφής και εκεί κλιμάκια εργαζομένων των νοσοκομείων, υπό την επίβλεψη του επιθεωρητή Δημόσιας Υγείας, θα διαχωρίζουν τα απλά απορρίμματα από τα ΕΙΑ. Τα απλά, αστικά απόβλητα θα τυγχάνουν ταφής και τα ΕΙΑ θα διατίθενται στον αποτεφρωτήρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Σημειώνεται ότι για το θέμα της διαχείρισης των ΕΙΑ η Ελλάδα είναι υπόλογη έναντι του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), στο οποίο έχει παραπεμφθεί με απόφαση της Κομισιόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL