Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
Ενδοκυβερνητική κόντρα / Το ΠΑΣΟΚ "αδειάζει" τη Ζ. Μακρή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενδοκυβερνητική κόντρα / Το ΠΑΣΟΚ "αδειάζει" τη Ζ. Μακρή

Από το... πεζοδρόμιο έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα απάντησε χθες το πρωί η παραιτηθείσα πρόεδρος του Οργανισμού Μένη Μαλλιώρη στις πολύ σοβαρές κατηγορίες οι οποίες εξαπολύονται εις βάρος της διοίκησης και των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ! Από το πεζοδρόμιο, καθώς, με εντολή της Ζέττας Μακρή, ο εκτελών χρέη αντιπροέδρου του ΟΚΑΝΑ... απαγόρευσε την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης απολογιστικής συνέντευξης Τύπου της Μ. Μαλλιώρη στο αμφιθέατρο του κεντρικού κτηρίου του Οργανισμού!

"Τέτοια συμπεριφορά δεν την έχω υποστεί ούτε καν στη χούντα. Κάποιοι επιθυμούν να σιωπήσω", δήλωσε βουρκωμένη η Μένη Μαλλιώρη, η οποία συμφώνησε με την πρόταση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων να απαντήσει στα ερωτήματά τους στο... πεζοδρόμιο έξω από το κτήριο του Οργανισμού απ' όπου χαρακτήρισε ως "ψεύδη, ανακρίβειες και επιλεκτική πληροφόρηση" τις κατηγορίες της κ. Μακρή, ενώ κάλεσε τον γενικό επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή να τη διαψεύσει, εάν τα όσα αναφέρει ο ίδιος για τον ΟΚΑΝΑ, δηλαδή οι αυξήσεις μισθών κατά 182% στον ΟΚΑΝΑ, αφορούν χρονικό διάστημα μετά το 2009. Η Μένη Μαλλιώρη διαβεβαίωσε ότι το σύνολο του προσωπικού του ΟΚΑΝΑ έχει υπαχθεί κανονικά στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, ενώ έχει υποστεί και τις τρεις μειώσεις μισθών, σύμφωνα με τον νόμο.

Από την πλευρά της και παρά το γεγονός ότι ήταν εκείνη η οποία τηλεφώνησε στη Μένη Μαλλιώρη και τον γενικό διευθυντή του ΟΚΑΝΑ Δημήτρη Πλατανιά για να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, η Ζέττα Μακρή ισχυρίζεται σε γραπτή δήλωσή της: "Ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, που αναπληρώνει την παραιτηθείσα πρόεδρο, ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία"...

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι "θεωρεί ως ιδιαίτερα θετικό το έργο της κ. Μαλλιώρη στον ΟΚΑΝΑ", ενώ εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι "επαρκείς" οι απαντήσεις "που έδωσε στις κατηγορίες της αρμόδιας υφυπουργού" χαρακτήρισε τις "επιθέσεις που εδέχθη αδικαιολόγητες και αβάσιμες. Η παραίτησή της έγινε για λόγους ευθιξίας της ίδιας. Η παρακαταθήκη που αφήνει η κ. Μαλλιώρη θα πρέπει να συνεχιστεί".

Ρεπορτάζ: Βασίλης Βενιζέλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL