Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα γίνει κανονικά"

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΥΓΗΣ

Για την πραγματοποίηση των επαναλαμβανομένων εικοσιτετραώρων πανελλαδικών απεργιών τους, οι οποίες αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, διαβεβαιώνουν τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τον υπουργό...

Για την πραγματοποίηση των επαναλαμβανομένων εικοσιτετραώρων πανελλαδικών απεργιών τους, οι οποίες αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, διαβεβαιώνουν τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τον υπουργό Υγείας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, με μία "σκληρή" ανακοίνωση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: "Προξενούν θυμηδία και προκαλούν τη συνείδηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις προτάσεις του υπουργείου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, που αναπτύσσονται σε δελτία τύπου του Οργανισμού. Σε ένα κείμενο που είναι τεκμήριο απεργοσπαστικού μηχανισμού, εν όψει της απεργίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία, καλεί τους γιατρούς να μην συμμετάσχουν, φοβούμενος το κόστος για τη θέση την οποία κατέχει. Ζητάει να παραμείνουν ανοιχτά τα πολυιατρεία όταν και με δική του κύρια ευθύνη, από την έλλειψη υποδομών και κάλυψης των αναγκών της περίθαλψης, έχουν καταντήσει ιατρεία φαντάσματα. Μηχανήματα πανάκριβα αραχνιασμένα που έχει πληρώσει ο ασφαλισμένος με την εισφορά του, παραμένουν κλειστά προς δόξαν των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο εσωτερικός έλεγχος βρίσκεται σε πλήρη παραλυσία με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να αιμορραγεί από παραπεμπτικά παρακλινικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά κέντρα επειδή οι δημόσιες δομές είναι ερμητικά κλειστές. Επιπρόσθετα, υπάρχει έλλειψη γιατρών απαραίτητων για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται δυσχερέστερη και να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι. Ξαφνικά η διοίκηση υποστηρίζει το μεταρρυθμιστικό σχέδιο του υπουργείου και μάλιστα ανερυθρίαστα παίρνει συγκεκριμένη θέση, ότι κάποιες ειδικότητες δεν είναι απαραίτητες, όταν μόλις προ ολίγων ημερών ο ίδιος ο πρόεδρος κατέθετε σχέδιο όπου όλοι οι γιατροί ήταν απαραίτητοι.

Πότε έλεγε την αλήθεια και πότε ψέματα;".

 

ΠΟΕΔΗΝ: Ρουσφέτια στην κινητικότητα στο ΕΣΥ!

 

Την ίδια στιγμή, για ρουσφέτια στη διαδικασία της κινητικότητας - διαθεσιμότητας εργαζομένων νοσοκομείων του ΕΣΥ καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: "Με ρουσφετολογικά κριτήρια κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας επιστρέφουν με τρίμηνες μετακινήσεις (αποφάσεις Διοικητών ΥΠΕ) ή μετακινήσεις με αποφάσεις Διοικητών Νοσοκομείων όταν πρόκειται για διασυνδεόμενα Νοσοκομεία (Νίκαια - Αγία Βαρβάρα, Ευαγγελισμός - Πολυκλινική κ.λπ.) χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα μόρια που διαθέτουν από το ΑΣΕΠ. Προκειμένου να στηρίξουν τις υποτυπώδεις νέες λειτουργίες. Ο υπουργός βάπτισε τη Διαθεσιμότητα υπαλλήλων, Κινητικότητα η οποία με ρουσφετολογικά κριτήρια μετατρέπεται σε πλασματική Διαθεσιμότητα".

Συνάντηση ΠΙΣ - Καμμένου

Τέλος, με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο συναντήθηκε χθες το μεσημέρι το προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Οι δύο πλευρές συζήτησαν σχετικά με τις επικείμενες απολύσεις γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ, τη διαδικασία της κινητικότητας - διαθεσιμότητας γιατρών και εργαζομένων και την "αναμόρφωση" της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα μας.

Δείτε όλα τα σχόλια