Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
Στις 26 - 27 Νοεμβρίου / Σε πανελλαδικές απεργίες οι εργαζόμενοι και γιατροί του ΕΟΠΥΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις 26 - 27 Νοεμβρίου / Σε πανελλαδικές απεργίες οι εργαζόμενοι και γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Μετά τους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), εικοσιτετράωρες πανελλαδικές απεργίες προκήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων (ΠΟΥΓΥ) - ΕΟΠΥΥ, για την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια να ανασταλεί οριστικά το σχέδιο της κυβέρνησης για τις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ και τη διαθεσιμότητα - κινητικότητα γιατρών και εργαζομένων του Οργανισμού.

Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στα μέλη του Δ.Σ. της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΠΟΕ) - ΕΟΠΥΥ ότι, μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας - διαθεσιμότητας, το σύνολο των εργαζομένων του Οργανισμού θα μεταφερθεί στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας και κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων να μην προχωρήσει ο κλάδος στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή, συνεδρίασε χθες το απόγευμα εκ νέου η λεγόμενη "επιτροπή αξιολόγησης" δομών και προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη, ενώ ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός απέτρεψε την τελευταία στιγμή την παραίτηση του γενικού διευθυντή του ΕΟΠΥΥ Γιάννη Βαφειάδη από την "επιτροπή αξιολόγησης".

"Κανείς δεν παραιτείται. Θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη", φέρεται να δήλωσε ο Δημήτρης Κοντός στον γενικό διευθυντή του Οργανισμού...

Χωρίς πνευμονολόγο μεγάλα νοσοκομεία του ΕΣΥ!

Μια βαριά αναπηρική ασθένεια, η οποία εάν διαγνωσθεί εγκαίρως έχει πολύ καλή πρόβλεψη, εάν ο ασθενής κόψει το κάπνισμα, η Χρονία Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) "τσακίζει" κυριολεκτικά 700.000 πολίτες της χώρας μας, με τους μισούς από αυτούς να μη γνωρίζουν καν ότι πάσχουν από αυτή την πολύ σοβαρή νόσο!

Κι ενώ η ΧΑΠ θερίζει και οδηγεί σε βαριά αναπηρία, μεγάλα νοσοκομεία του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου παραμένουν ακόμη και σήμερα χωρίς οργανική θέση πνευμονολόγου! Πρόκειται μεταξύ άλλων για το "Ιπποκράτειο", το "Αλεξάνδρα", το πανεπιστημιακό "Αρεταίειο", το "Αγία Όλγα", το νοσοκομείο του Πειραιά "Τζάνειο", το "ΚΑΤ", το νοσοκομείο της Βούλας "Ασκληπιείο"...

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στην "Αυγή" ο πνευμονολόγος Μανώλης Ζαχαριάδης, γενικός γραμματέας της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας (ΕΠνΕΛ) και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), η Ένωση ζητεί από την πολιτεία να εξασφαλίσει επαρκείς θέσεις πνευμονολόγων σε όλες τις βαθμίδες του δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας μας, από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μέχρι την τριτοβάθμια βαθμίδα φυσικής αποκατάστασης.

"Τρελές" εφημερίες στο νοσοκομείο Βέροιας

Οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου Βεροίας κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά εναντίον του διοικητή του νοσοκομείου, λόγω της έκδοσης προγράμματος εφημεριών... χωρίς την κάλυψη από ειδικευμένο γιατρό. Η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του διοικητή και την άμεση τροποποίηση του προγράμματος εφημερίας, ώστε να περιλαμβάνει ειδικούς ιατρούς.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) επικροτεί με ανακοίνωσή της "την ενέργεια των ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου Βεροίας και παρέχει κάθε συνδικαλιστική και νομική κάλυψη στους εν λόγω συναδέλφους, ενώ παράλληλα καταδικάζει ανάλογες ενέργειες των διοικήσεων".

Βασίλης ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL