Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε κλίμα έντασης η ημερίδα του ΙΣΑ - Επιβεβαίωσε τις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ ο Γεωργιάδης (VIDEO)

Μέσα σε κλίμα έντασης και φραστικών αντεγκλήσεων, με στόχο τον υπουργό Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να δώσει απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα των γιατρών, κατά τη διάρκεια της ημερίδας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)

 

του Βασίλη Βενιζέλου

Μέσα σε κλίμα έντασης και φραστικών αντεγκλήσεων, με στόχο τον υπουργό Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να δώσει απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα των γιατρών, κατά τη διάρκεια της ημερίδας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Βασικό αίτημα των γιατρών ήταν ο υπουργός Υγείας να απαντήσει στο ερώτημα εάν  πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), απολύσεις τις οποίες ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά.

"Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα ΄περάσουν' από αξιολόγηση και όσοι μας κάνουν θα ενταχθούν στο ΕΣΥ", ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος σημείωσε ότι η περιβόητη επιτροπή αξιολόγησης δομών και προσωπικού του ΕΟΠΥΥ θα παραδώσει πόρισμα μέχρι την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κυριάκος Σουλιώτης, εις εκ των συντακτών του ενός από τα τρία πορίσματα για την "αναμόρφωση" της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα μας, εξέφρασε την αντίθεσή του στις επικείμενες απολύσεις γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ:

"Θα είναι πολύ κρίμα μία τέτοια μεταρρύθμιση για την δημιουργία ισχυρής, αξιόμαχης και ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να καταντήσει μία απλή προσπάθεια της κυβέρνησης για να απολύσει μερικούς γιατρούς από τον ΕΟΠΥΥ".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο