Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
ΙΣΑ: Ο ΕΟΠΥΥ ζητά πίσω το 70% όσων θα δώσει στους γιατρούς του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΙΣΑ: Ο ΕΟΠΥΥ ζητά πίσω το 70% όσων θα δώσει στους γιατρούς του

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καταγγέλλει ότι ο ΕΟΠΥΥ με νέο χαράτσι που επέβαλλε το βράδυ της Παρασκευής ζητά στην πράξη πίσω το 70% των εσόδων των γιατρών που υπάγονται στον ασφαλιστικό οργανισμό!

Ο ΙΣΑ υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί κλήθηκαν «πάνω από τα ως πρότινος δυσβάστακτα χαράτσια του rebate να αποδώσουν κι άλλο επιπλέον «χαράτσι», το clawback που μεσοσταθμικά ανέρχεται πλέον στο 35%».

Για τον ΙΣΑ πρόκεται για "ανθρωποκτόνο μέτρο", γιατί εάν αναλογιστεί κανείς ότι το ποσό που καλείται τελικά να αποδώσει ο γιατρός στον ΕΟΠΥΥ για το 2013 είναι μεσοσταθμικά 20-30% για το rebate και 35% για το claw back, δηλαδή προσθετικά 60% των εσόδων του.

Αν σε αυτό, συνεχίζει ο ΙΣΑ, προστεθεί και το 10% των ελεγκτικών εταιρειών που ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ ότι θα επιβαρύνει το γιατρό, τότε ο ασφαλιστικός οργανισμός ζητάει πίσω το 70% των εσόδων του γιατρού.

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι πρόκειται για "παγκόσμια πρωτοτυπία", γιατί το κράτος ζητάει πίσω για το 2013, το 70% των εσόδων του γιατρού που δεν έχει αποπληρώσει, αφού η αποπληρωμή του 2013 έφτασε ως τον Απρίλιο, με απλήρωτους τους μήνες από το Μάιο έως σήμερα.

"...αυτά που δεν πληρώθηκε ο γιατρός καλείται σήμερα να τα αποδώσει πίσω. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι σε αυτό, δε λαμβάνεται υπόψιν και το ανελαστικό κόστος λειτουργίας των εργαστηριών, το οποίο ξεπερνά και το 40% του κύκλου εργασιών τους» τονίζεται στην ανακοίνωση λέγοντας πως «ο Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ζητά από το μικρό βιοπαλαιστή γιατρό να τον χρηματοδοτήσει...". συμπληρώνει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου

Ο ΙΣΑ προειδοποίησε ότι θα πρωτοστατήσει στον αγώνα αυτό επιβίωσης των γιατρών μελών του και πως θα σταθεί στη συνέχιση της επίσχεσης των εργαστηριακών γιατρών, υπογραμμίζοντας ότι "θα κορυφώσει την κινητοποίηση του με όλους τους Παρόχους και τους Χρήστες Υγείας για να αποτρέψουν τον αφανισμό και την τελειωτική σύνθλιψη γιατρών και αρρώστων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL