Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Πέντε θάνατοι από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέντε θάνατοι από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

Την τελευταία τους πνοή άφησαν ακόμα 5 ασθενείς που νοσούσαν από κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 211. Ανάμεσα στους 5 νεκρούς καταγράφονται και 2 γυναίκες από τον οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου προχθές εντοπίστηκαν 36 κρούσματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στα 36 κρούσματα προστέθηκαν χθες άλλα 6, φτάνοντας συνολικά τα 42. Την ίδια ώρα, η ανησυχία εντείνεται τόσο από το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη με 262 κρούσματα όσο και με τη διασπορά τους σε όλη τη χώρα σχεδόν.

Σχετικά με τις 2 γυναίκες από τον οίκο ευγηρίας που πέθαναν χθες, η πρώτη ήταν μια 88χρονη που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και η δεύτερη μια 91χρονη που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Νωρίτερα ακόμη 3 συνάνθρωποί μας κατέληξαν. Πρόκειται για έναν 87χρονο από τη Χαλκιδική, έναν 82χρονο από τη Θεσσαλονίκη και ένα 70χρονο από την Κατερίνη. Ο πρώτος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, ο δεύτερος και ο τρίτος στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.

Κρούσματα και στην Καλαμάτα

Μέχρι την ώρα που έκλεινε το φύλλο της «Αυγής» δεν είχαν γίνει οι επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα της Πέμπτης. Ωστόσο, τοπικές ιστοσελίδες και εφημερίδες έκαναν λόγο για νέα κρούσματα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και στην Αιτωλοκαρνανία, σε χωριό του Αγρινίου και στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Θάρρος» της Καλαμάτας, εντοπίστηκαν 7 νέα κρούσματα, με τα περισσότερα εξ αυτών να βρίσκονται σε «καραντίνα» στο σπίτι τους, καθώς παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα, ενώ στο νοσοκομείο βρίσκεται μια ηλικιωμένη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό (ασυμπτωματική) στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου στον οποίο υποβλήθηκε στην ορθοπεδική κλινική, ενώ και ένα παιδί θετικό στον κορωνοϊό νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική.

Κατά τις ίδιες πηγές, αναμένονται ακόμα τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν και σε άλλους ασθενείς που προσήλθαν στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας παρουσιάζοντας ύποπτα συμπτώματα.

Προκαταρκτική εξέταση για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι

Σχετικά δε με τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Όπως έγινε γνωστό, ο Στ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Επαναλειτούργησε η Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης

Χθες επαναλειτούργησε η Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, η οποία είχε κλείσει λόγω των κρουσμάτων σε υπαλλήλους της.  Όπως διευκρίνιζαν αρμόδιες πηγές τής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η ΔΟΥ, πριν τεθεί σε λειτουργία, απολυμάνθηκε τρεις φορές, ενώ όλοι οι υπάλληλοί της υποβλήθηκαν σε διπλό τεστ.

Αναστολή εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής

Επίσης, χθες ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής ότι με απόφαση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια σε συνδιοργάνωση με τους δήμους, από σήμερα Παρασκευή 14 Αυγούστου έως και τις 31 Αυγούστου, για λόγους προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Ο χάρτης των νέων κρουσμάτων – Στο «κόκκινο» η Αττική, μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL