Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.5°C13.0°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C12.5°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Αθ. Λινού: "Κίνδυνος για 1.000 κρούσματα την ημέρα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αθ. Λινού: "Κίνδυνος για 1.000 κρούσματα την ημέρα"

“Αν δεν πάρουμε μέτρα, μπορεί να φτάσουμε και τα 1.000 κρούσματα την ημέρα” είναι το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Όπως τόνισε, “είμαστε σε πόλεμο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα φτάσουν τα κρούσματα στην εντατική για να πάρουμε μέτρα. Έχουμε ξεπεράσει το 1 στον δείκτη μετάδοσης». Σε αυτό το πλαίσιο προτείνει (Mega) “η χρήση της μάσκας να καταστεί υποχρεωτική από τη στιγμή που κάποιος βγαίνει από το σπίτι του και να χρησιμοποιείται παντού”.

ΠΟΕΔΗΝ: Μόνοι τους πληρώνουν τα τεστ οι γιατροί!

Τα αδιέξοδα του υγειονομικού προσωπικού στη μάχη κατά της πανδημίας λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας περιέγραψε δε στο Mega ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος εστιάζοντας στο γεγονός ότι «τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουμε πάνω από 33 συναδέλφους που έχουν νοσήσει».

Αναφορικά δε με τον δειγματοληπτικό έλεγχο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αποκάλυψε ότι «σε μικρές υγειονομικές μονάδες δεν υπάρχει δυνατότητα να ληφθούν δείγματα και το υπουργείο Υγείας ζητάει από τους γιατρούς να πληρώσουν μόνοι τους τα έξοδα για να πάνε σε άλλο νησί ή σε άλλη υγειονομική μονάδα, για να κάνουν το τεστ, αυτό είναι απαράδεκτο και δείχνει πόση οργάνωση έχουμε για να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας».

Αποσωληνώθηκε η 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός

Βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας της 27χρονης ειδικευόμενης γιατρού που προχθές έγινε γνωστό ότι διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στη Λάρισα, αφού βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Χθες έγινε γνωστό ότι αποσωληνώθηκε και οι θεράποντες γιατροί εξέφραζαν την αισιοδοξία τους για την κατάσταση της υγείας της.  Όπως ανέφερε στο Open TV ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, «η κοπέλα αποσωληνώθηκε το πρωί». Σημειώνεται ότι ακόμη δύο γιατροί, ένας Λαρισαίος και ένας από τη Μαγνησία, νοσηλεύονται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στη Λάρισα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL