Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Κορωνοϊός / Προβληματίζουν τα 22 κρούσματα στην Καστοριά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Προβληματίζουν τα 22 κρούσματα στην Καστοριά

Μεγάλο προβληματισμό προκαλούν τα συνεχή κρούσματα που επιβεβαιώνουν τα ανιχνευτικά τεστ στην Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς και κυρίως το γεγονός ότι από τα 22 που είχαν καταγραφεί μέχρι την Κυριακή τα τρία ανήκουν στην κατηγορία των «ορφανών», δηλαδή αυτών που ούτε έκαναν κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό ή σε κάποια περιοχή με έντονο επιδημιολογικό φορτίο ούτε ήρθαν σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Οι κάτοικοι ανησυχούν ότι αν συνεχιστεί η αύξηση στα κρούσματα, θα ληφθούν ειδικά πιο αυστηρά μέτρα στην περιοχή τους, με αποτέλεσμα να διογκωθούν τα ήδη αυξημένα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί επαγγελματίες της περιοχής.

Οι τοπικές αρχές, ωστόσο, ευελπιστούν ότι κάτι τέτοιο θα αποφευχθεί αν δεν αυξηθούν τα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα και σημειώνουν ότι μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο. Την αναζωπύρωση της διασποράς του SARS-CoV-2 στην Καστοριά επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία κ. Ρωμιόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ανάμεσα στα 22 κρούσματα που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα είναι και ένα άτομο άνω των 70 ετών που πάσχει από υποκείμενο νόσημα και ήδη νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Τα υπόλοιπα κρούσματα που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό είναι μέχρι στιγμής ασυμπτωματικά, ενώ στα θετικά είναι το γεγονός ότι όλα τα δείγματα που ελήφθησαν από ορεινό χωριό της περιοχής στο οποίο το προηγούμενο διάστημα είχε καταγραφεί κρούσμα του SARS-CoV 2 βγήκαν αρνητικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL