Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C16.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.7°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C15.4°C
2 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
Συναντήσεις του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με εργαζομένους στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συναντήσεις του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με εργαζομένους στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων και τη Διοίκηση του νοσοκομείου Γ.Ν. Παίδων “ Η Αγία Σοφία” είχε σήμερα, αντιπροσωπεία του τμήματος Υγείας και της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αθήνας, με επικεφαλής τους βουλευτές Νότιου Τομέα, Θεανώ Φωτίου και Γιάννη Μπαλάφα οι οποίοι επισκέφτηκαν τμήματα του νοσοκομείου.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, βρέθηκαν τα προβλήματα της υποστελέχωσης, με μεγαλύτερο αυτό της έλλειψης σε ειδικότητες αναισθησιολογίας, ΩΡΛ και οφθαλμολογίας. Στη συζήτηση με το Σωματείο Εργαζομένων, επισημάνθηκε η ανάγκη  μονιμοποίησης του επικουρικού προσωπικού και των εργαζόμενων του ΟΑΕΔ που εδώ και χρόνια καλύπτουν έκτακτες ανάγκες, με προκήρυξη μονίμων θέσεων και πρόβλεψη ειδικής μοριοδότησης για το προσωπικό αυτό.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το τμήμα απεικονιστικών μεθόδων όπου λειτουργεί εδώ και 8 μήνες, ο νέος μαγνητικός τομογράφος που τοποθετήθηκε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής υπό τη διοίκηση της Ρένας Δούρου. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους του Τμήματος αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά το πρόβλημα της υποστέλεχωσης, καθώς το τμήμα λειτουργεί με επισφάλεια .

Στη συνάντηση με το Διοικητή του Νοσοκομείου Μανώλη Παπασάββα, η αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις που δημιούργησε η πρωτοφανής υγειονομική κρίση λόγω πανδημίας, αναδεικνύοντας την ανάγκη να υπάρξει μια γενναία επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκε το θέμα των εισαγγελικών παραγγελιών, ένα πρόβλημα που ταλάνιζε το παιδιατρικό νοσοκομείο και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να το αντιμετωπίσει με συνεργασία των υπουργείων Υγείας - Εργασίας - Δικαιοσύνης προχωρώντας στη δημιουργία δομής φιλοξενίας, η οποία λειτουργεί στον Άλιμο.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας δεύτερης δομής φιλοξενίας παιδιών, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία υλοποίησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για τις υιοθεσίες, όπως αυτό ψηφίστηκε κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υπάρξει άμεσα διευκόλυνση της διαδικασίας.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL