Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Κορωνοϊός / Ο φόβος επέστρεψε στην Καστοριά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Ο φόβος επέστρεψε στην Καστοριά

Ο τρόμος επέστρεψε στην Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς, καθώς πολλοί φοβούνται μια νέα επιδημιολογική έξαρση του SARS - Cov-2 στην περιοχή τους, μετά την επιβεβαίωση άλλων τεσσάρων κρουσμάτων χθες, ανάμεσά τους και η δασκάλα ενός δημοτικού σχολείου...

Η δασκάλα δίδασκε σε σχολείο ενός χωριού, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση των επαφών των νέων κρουσμάτων και τη δειγματοληψία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.  Όλοι εύχονται τα αποτελέσματα να μην δείξουν μεγάλη διασπορά του ιού. Πριν από δύο μέρες θετική στον SARS - Cov-2 είχε βρεθεί μια 44χρονη γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στα Ιωάννινα και στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούσε το παιδί της.

Ταλαιπωρίας συνέχεια στον Προμαχώνα

Την ίδια ώρα στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από νωρίς χθες το πρωί είχε σχηματιστεί και πάλι μια τεράστια ουρά μερικών χιλιομέτρων από Ι.Χ. αυτοκίνητα. Τουρίστες κυρίως από τη Βουλγαρία και τη Σερβία περίμεναν υπομονετικά να περάσουν στο ελληνικό έδαφος για να κάνουν τις διακοπές τους σε τουριστικές περιοχές της βόρειας Ελλάδας ή και σε νησιά.

Οι περισσότεροι είχαν τελικό τους προορισμό την Χαλκιδική, την Πιερία και την Καβάλα, ενώ λιγότεροι θα ταξίδευαν σε νησιά κυρίως του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι έλεγχοι για τον SARS - Cov-2 είναι δειγματοληπτικοί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, από την ώρα που άνοιξε ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα, σχεδόν καθημερινά εντοπίζονται ένα - δύο κρούσματα του ιού.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL