Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο

Στο νοσοκομείο Κορίνθου

Στην Κορινθία βρέθηκε κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, τον βουλευτή Κορινθίας, Γιώργο Ψυχογιό, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρό. Μαζί ήταν και κλιμάκιο της ΝΕ Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον γραμματέα Γιώργο Παπασταμόπουλο.

Οι ίδιοι επισκέφθηκαν το ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης), το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, το Κέντρο Υγείας και τις ΤΟΜΥ της πόλης, καθώς και το ΠΡΟΚΕΚΑ και την ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων της περιοχής, όπου παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στις δομές υγείας είχαν αναλυτική ενημέρωση από το προσωπικό και από τους διοικητικούς και επιστημονικούς υπευθύνους τους, συζήτησαν για την εξειδίκευση της πρότασης για την υγεία του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράστηκε έντονα προβληματισμός για την στασιμότητα των παρεμβάσεων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στον τομέα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, που είχαν ξεκινήσει να υλοποιούνται από την προηγούμενη διακυβέρνηση.

Αντίστοιχα, η κατάσταση στο ΠΡΟΚΕΚΑ είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, λόγω υπερπληθυσμού – απόρροια της αύξησης του ορίου κράτησης - αλλά και πλημμελούς υγειονομικής φροντίδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία γιατρός έχει την υγειονομική ευθύνη για 1117 ανθρώπους, αριθμός δεκαπλάσιος από τον αριθμό που είχε η δομή το καλοκαίρι του 2019. Αντίστοιχα στη δομή ανοιχτής φιλοξενίας, τα κύρια προβλήματα εντοπίζονται στις ακάλυπτες υγειονομικές ανάγκες, λόγω ΑΜΚΑ που δεν εκδίδεται. 

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Νεμέας και τον Συνεταιρισμό Οινοποιών της περιοχής όπου συζητήθηκαν οι άμεσες ανάγκες του κλάδου, ενώ η περιοδεία ολοκληρώθηκε με ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην παραλία της Κορίνθου, όπου ο Ανδρέας Ξανθός, ο Κώστας Αρβανίτης και ο Σταμάτης Βαρδαρός προχώρησαν στην πολιτική αποτίμηση της πανδημίας και στην παρουσίαση της εναλλακτικής πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα της πανδημίας, όπως κωδικοποιείται στο «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL