Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Μαζική η χθεσινή συγκέντρωση των υγειονομικών - Επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου * Καμιά δέσμευση από τον Β. Κοντοζαμάνη, που δεν δέχθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία των εργαζομένων / Ισχυρό ΕΣΥ για τις καθημερινές ανάγκες της υγείας των πολιτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαζική η χθεσινή συγκέντρωση των υγειονομικών - Επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου * Καμιά δέσμευση από τον Β. Κοντοζαμάνη, που δεν δέχθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία των εργαζομένων / Ισχυρό ΕΣΥ για τις καθημερινές ανάγκες της υγείας των πολιτών

Την έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της προσφοράς των ανθρώπων που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τη μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων για την ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό του συστήματος Υγείας διεκδίκησε το υγειονομικό προσωπικό της χώρας στη χθεσινή μαζική πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση.

Δημόσια Υγεία για όλους!

Οι υγειονομικοί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ, συγκεντρώθηκαν στις 8.30 το πρωί στην πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια πορεύτηκαν στο κέντρο της Αθήνας μέχρι το υπουργείο Υγείας προκειμένου να διεκδικήσουν από την πολιτική ηγεσία την ικανοποίηση των δίκαιων -όπως όλοι αναγνωρίζουν μετά την έλευση της πανδημίας- αιτημάτων τους για ένα αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.

Οι εκατοντάδες γιατροί, νοσηλευτές και το λοιπό υγειονομικό προσωπικό, καταγγέλλοντας τον εμπαιγμό για τη στήριξη του ΕΣΥ και τα υποκριτικά «ευχαριστώ» της κυβέρνησης στους εργαζόμενους του συστήματος υγείας, αποδόμησαν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο το success story της κυβέρνησης αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Σημειώνεται ότι, παρά τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό που αντιμετώπισε το πρώτο κύμα του νέου κορωνοϊού είναι οι πρώτοι που βγαίνουν στον δρόμο με τέτοιο μαζικό τρόπο θυμίζοντας σε πολλούς παλαιότερες κινητοποιήσεις των πρώτων μνημονιακών χρόνων.

Καμία απόλυση, μονιμοποίηση συμβασιούχων

Με τη μαζική συμμετοχή του στη χθεσινή πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση το υγειονομικό προσωπικό της χώρας διεκδίκησε να μην απολυθεί κανένας από το σύστημα Υγείας, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών που εργάζονται και την ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και τρόπο ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες υγείας των πολιτών, αλλά και στην οποία απειλή για τη δημόσια υγεία παρουσιαστεί στο μέλλον.

Όπως τονίζουν, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου των εργαζομένων που βρίσκονται προ των πυλών της απόλυσης είναι επιτακτική ανάγκη.

Επίσης διεκδίκησαν πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας, την ανάπτυξη, στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων της ΠΦΥ, την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τη σύσταση ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικής και να μην επανέλθουν οι εργολάβοι στις υποστηρικτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Δεν δεσμεύεται ο υφυπουργός

Ακολουθώντας την προσφιλή του τακτική ο υφυυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δεν έδωσε καμιά συγκεκριμένη απάντηση κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, συμβασιούχων του ΟΑΕΔ και σωματείων νοσοκομείων.

Ούτε δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων των υγειονομικών ώστε οι δομές Υγείας να μην λειτουργούν με εφεδρείες και να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν και τα τρέχοντα και τα επείγοντα θέματα. Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Υγείας, επικαλούμενος την έλλειψη χρόνου, δεν δέχτηκε να συνομιλήσει με την αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ, γεγονός που κατήγγειλαν τα μέλη της ομοσπονδίας.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL