Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.3°C23.1°C
4 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.6°C22.7°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.7°C25.0°C
4 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C22.4°C
0 BF 52%
Να ανοίξει η παιδοκαρδιοχειρουργική εντατική μονάδα στο Αγία Σοφία - Στην αναμονή πάνω από 40 παιδιά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Να ανοίξει η παιδοκαρδιοχειρουργική εντατική μονάδα στο Αγία Σοφία - Στην αναμονή πάνω από 40 παιδιά (Video)

Το άνοιγμα της παιδοκαρδιοχειρουργικής εντατικής μονάδας στο Αγία Σοφία ζητούν οι παιδοκαρδιοχειρούργοι που εργάζονται σε αυτό και τώρα είναι σε αναστολή.

Όπως μάλιστα κατήγγειλε ο παιδοκαρδιορχειρούργος Γιώργος Καλαβρουζιώτης στο Mega ζήτησαν  να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Ωνάσειο αλλά δεν πήραν καμία απάντηση.

https://www.youtube.com/embed/visNdgphnsU

Την κρισιμότητα της κατάστασης δείχνει το γεγονός ότι βρίσκονται στην αναμονή 24 παιδιά και για χειρουργείο 18 – 19 ενώ τρία με τέσσερα παιδιά έχουν ανάγκη για άμεση χειρουργική επέμβαση.

Το παιδοκαρδιοχειρουργικό στο Αγία Σοφία του Νοσοκομείου Παίδων είναι το μοναδικο στην Ελλάδα είπε ο παιδοκαρδιορχειρούργος Γιώργος Καλαβρουζιώτης, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται με υποστελέχωση και αναστολές λειτουργίας.

Πιο συγκεκριμένα ο παιδοχειρούργος ανέφερε ότι  με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού η παιδοκαρδιοχειρουργική εντατική μονάδα που είχε ολοκληρώσει μια ανακαίνιση που είχε γίνει χρησιμοποιείται για μονάδα κορωνοϊού και οι χειρούργοι του βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας εδώ και τρεις μήνες. "Αυτό σημαίνει ότι όλα τα περιστατικά πηγαίνουν είτε στο Ωνάσειο είτε σε ιδιωτικά κέντρα αλλά αυτό δεν είναι ότι καλύτερο διότι μόνο το παιδοκαρδιοχειρουργικό μπορεί να καλύψει πλήρως το παιδί και για τα προβλήματα που ενδεχομένως έχει αλλά και για όσο χρειαστεί" πρόσθεσε ο κ. Καλαβρουζιώτης.

«Ζητάμε να ανοίξει η εντατική μονάδα του Αγία Σοφία» είπε o παιδοχειρούργος προσθέτοντας ότι δεν έχουν καμία εικόνα για το πότε θα συμβεί αυτό.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL