Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Big brother στον "Ευαγγελισμό" με ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Big brother στον "Ευαγγελισμό" με ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη

Έντονες αντιδράσεις από εργαζόμενους υγειονομικούς στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” και μέλη του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης σε χώρους όπου συγκεντρώνεται για διάλειμμα το προσωπικό και στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η οποία νοσηλεύει ασθενείς με κορωνοϊό.

Μετά τις αυταρχικές ρεβανσιστικές συμπεριφορές διοικητών των νοσοκομείων κατά εργαζομένων υγειονομικών, τις απαγορεύσεις των δηλώσεών τους προκειμένου να φιμωθούν τα αιτήματά τους για να μην χαλάσουν το αφήγημα της κυβερνητικής επιτυχίας, προστίθεται η τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης σε θαλάμους βαρέως πασχόντων και σε χώρους εργασίας γιατρών και νοσηλευτών, καταστρατηγώντας το σύνταγμα και τους βασικούς κανονισμούς ασφάλειας προσωπικών δεδομένων, καταγγέλλει ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναβίωση σκοτεινών εποχών

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και υγειονομικοί στο νοσοκομείο, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης, οι οποίες επιβεβαιώνουν την αναβίωση των σκοτεινών εποχών της Δεξιάς, τονίζουν ότι οι κάμερες σε θαλάμους ασθενών και σε χώρους όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν το διάλειμμά τους προσκρούουν στον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα και δεν είναι αποδεκτές από το σύνολο των εργαζομένων.

Οι υγειονομικοί υπογραμμίζουν ότι μέσα στη Μονάδα υπάρχουν μόνιτορ παρακολούθησης των ασθενών, όπου ελέγχονται όλα τα δεδομένα από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, και τονίζουν ότι δεν χρειάζεται καμία κάμερα γι’ αυτόν τον σκοπό.

Ζητήματα διαφάνειας και αξιοκρατίας

Επιπροσθέτως καταγγέλλουν ότι το έργο «χαρτογράφησης των χώρων όπου θα τοποθετηθούν οι κάμερες» γίνεται με ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία και δημοσίευση στη «Διαύγεια», καταστρατηγώντας κάθε έννοια διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Όπως σημειώνουν, στα νοσοκομεία οι χώροι όπου είναι αποδεκτό να τοποθετούνται συστήματα παρακολούθησης είναι οι είσοδοι, προκειμένου να υπάρχει εικόνα ποιος μπαίνει και βγαίνει, καθώς και οι αποθηκευτικοί χώροι όπου διαφυλάσσονται υλικά, ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά για τυχόν κλοπές.

Δυστυχώς πλέον, υπογραμμίζουν τα μέλη του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, οι πρακτικές με αναθέσεις για παροχή υπηρεσιών υιοθετούνται από τις περισσότερες διοικήσεις των νοσοκομείων, προκαλώντας σοβαρό πλήγμα στο κύρος και την αξιοπιστία των διοικήσεων του ΕΣΥ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στους εργαζομένους

Ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας τις αντιδημοκρατικές και αδιαφανείς πρακτικές της κυβέρνησης, δηλώνει ότι "μαζί με τους εργαζομένους και τους πολίτες θα αγωνιστούμε για δημοκρατία, διαφάνεια και αξιοκρατία στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Το αγαθό της δημόσιας υγείας και οι έπαινοι προς τους λειτουργούς της σε πολύ μικρό διάστημα διαπιστώνουμε ότι γίνονται αντικείμενο παρακολούθησης, λες και πρόκειται για δυνάμει παραβάτες του νόμου. Όπως παλιά, έτσι και τώρα, εκείνοι που έδωσαν τη ζωή τους σε δύσκολους καιρούς εξακολουθούσαν να περνάνε άσχημα και στους 'κανονικούς' καιρούς".

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL