Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
ΣΥΡΙΖΑ: Τιμούμε τον αγωνιστή γιατρό Γρ.Λαμπράκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: Τιμούμε τον αγωνιστή γιατρό Γρ.Λαμπράκη

«Ο Γρηγόρης Λαμπράκης εκτός από διαχρονικό σύμβολο στον αγώνα για Ειρήνη και Δημοκρατία υπήρξε επιφανής γιατρός, ο οποίος πρόσφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του σε φτωχούς αγρότες στην Αρκαδία και σε άπορους και κατατρεγμένους συνανθρώπους μας στην Αθήνα και στον Πειραιά», τονίζει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα 57 χρόνια από τη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε και θυσιάστηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης γίνονται περισσότερο επίκαιρα και λόγω της πανδημίας. Στη συγκεκριμένη συγκυρία αναδεικνύεται η αναγκαιότητα και η σπουδαιότητα ενός Δημόσιου Συστήματος Υγείας και θέτονται οι προϋποθέσεις ώστε να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε την καθολική και ισότιμη πρόσβαση σε αξιόπιστες και ενισχυμένες δημόσιες δομές υγείας. Το διαχρονικό σύνθημα “Ο Λαμπράκης Ζει” φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, συνεπάγεται και τη διεκδίκηση της υγείας ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα».

Τέλος, σημειώνεται ότι επειδή, στις συγκεκριμένες περιστάσεις δεν μπορούν να γίνουν μαζικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, αντιπροσωπεία της ΕΠΕΚΕ Υγείας και του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ θα περευρεθούν την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 11:00 στον τάφο του Γ.Λαμπράκη στο Α’ Νεκροταφείο, αφήνοντας ένα λουλούδι και τιμώντας τον αγωνιστή γιατρό.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL