Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Nordwest για Ελλάδα: Χωρίς τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα κορωνοϊού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Nordwest για Ελλάδα: Χωρίς τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα κορωνοϊού

Με το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα ασχολείται άρθρο στην εφημερίδα Nordwest. Το άρθρο αναφέρεται στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον Covid 19, ωστόσο θεωρεί πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται «ένας πολύ σκληρός υπολογισμός. Σ’ αυτόν όμως όμως ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι – μεταξύ άλλων και για τουρίστες που προσελκύονται με ανέντιμο τρόπο».

Το άρθρο κάνει λόγο για «εξωραϊσμένη πραγματικότητα» και αναφέρει: «Οι αριθμοί έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Αλλά οι αριθμοί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο λόγος είναι ότι μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά την πρώτη ανίχνευση κρούσματος κορωνοϊού στην Ελλάδα, οι αρχές είχαν πραγματοποιήσει συνολικά μόνο 64.608 εργαστηριακά τεστ. Αυτό αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε 1000 δοκιμές την ημέρα. Αυτό είναι γελοία λίγο.

Είναι επίσης άγνωστο πόσες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν πολλές φορές σε μεμονωμένα άτομα. Η Ελλάδα είναι μια δοκιμαστική έρημος όσον αφορά τον κορωνοϊό. Ο Μητσοτάκης ο Τσιόδρας κ.α. ενεργούν σύμφωνα με το απλό σύνθημα: «Χωρίς τεστ, χωρίς κρούσματα».

Επίσης αναφορικά με τους θανάτους στο άρθρο αναφέρεται ότι δεν προσμετρώνται όλοι παρά μόνο όσοι πεθαίνουν στα 17 νοσοκομεία της χώρας. "Εκείνοι που πεθαίνουν αλλού  (εκτός ΜΕΘ) δεν ελέγχονται και έτσι δεν εμφανίζονται καν στα στατιστικά στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης"

Το άρθρο επισημαίνει πως ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ και επισημαίνει πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών: «Πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό για ξένους τουρίστες. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δεν παύει να διαλαλεί πως ‘η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της κρίσης στη φετινή τουριστική χρονιά’».

Και η εφημερίδα καταλήγει: «Συμπέρασμα: καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό όσο η Ελλάδα. Εάν δεν έρχονταν οι τουρίστες, οι οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφικές.

Μόλις η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό για την Ελλάδα, τη βασίλισσα του χρέους στην Ευρώπη, είναι ένα σκληρό χτύπημα.

Με τον ελληνικό μύθο για θριάμβους ενάντια στον κορωνοϊό θέλουν τώρα οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα να σώσουν προφανώς ό,τι ακόμα σώζεται. Εάν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες, λίγο φαίνεται να τους νoιάζει».

To άρθρο όπως δημοσιεύτηκε εδώ:

https://www.nwzonline.de/meinung/athen-ein-coronawunder-das-keins-ist-wie-griechenland-mit-frisierten-statistiken-den-tourismus-retten-will_a_50,8,222313808.html

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL