Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Ανδρ. Ξανθός: Στα όριά του το Σύστημα Υγείας - Τα νοσοκομεία διασποράς χρειάζονται στήριξη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανδρ. Ξανθός: Στα όριά του το Σύστημα Υγείας - Τα νοσοκομεία διασποράς χρειάζονται στήριξη (Video)

Τα νοσοκομεία που νοσηλεύουν περιστατικά με κορωνοϊό και ιδιαίτερα τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν διασωληνωμένους χρειάζονται τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη με υλικά, με εξοπλισμό και με ανθρώπινο δυναμικό τόνισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός.https://www.youtube.com/embed/jkKnQ6ihbOk

Μιλώντας στο Open Beyond, ο πρώην υπουργός Υγείας κάλεσε την κυβέρνηση και το υπουργείο να μοιράσουν τάχιστα τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας σε όλες τις δημόσιες δομές, στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας «ώστε οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής να αισθάνονται ότι μπορούν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια να κάνουν την δουλειά τους».

Ο Ανδρ. Ξανθός χαρακτήρισε κρίσιμο σημείο τις προσλήψεις προσωπικού, υπογραμμίζοντας ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.

«Δεν έχουν προχωρήσει με την ταχύτητα που πρέπει οι προσλήψεις συμβασιούχων, ιδιαίτερα γιατρών. Πρέπει να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία για να μπορέσουμε να φτάσουμε ενδεχομένως σε μία μεγαλύτερη αιχμή της πανδημίας πιο θωρακισμένοι. Αυτή η παρέμβαση δεν πρέπει να είναι περιστασιακού χαρακτήρα, δε θέλουμε προσλήψεις μιας χρήσης» ξεκαθάρισε.

Παράλληλα χαιρέτησε την καταβολή ειδικής οικονομικής ενίσχυσης (δώρο Πάσχα) στο προσωπικό του ΕΣΥ και δήλωσε ότι αμέσως μετά την κρίση είναι υποχρέωση της Πολιτείας να ανοίξει με σοβαρό τρόπο τη συζήτηση για την αναμόρφωση του ειδικού ιατρικού μισθολογίου και την αναβάθμιση των αποδοχών  όλων εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Ο Ανδρ. Ξανθός επισήμανε τον ρόλο και τη σημασία οργανωμένης ενεργοποίησης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρων Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακών Ιατρείων) στην βελτίωση της υγειονομικής φροντίδας των περιστατικών Covid 19 με ήπια συμπτώματα και της μείωσης ακάλυπτων υγειονομικών αναγκών των χρόνιων ασθενών. Κενό που μπορεί να καλυφθεί με την αξιοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας.

Τέλος, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση, άρα περισσότερα τεστ στην κοινότητα, καθώς και εντατικοποίηση της προσπάθειας ενδυνάμωσης  του ΕΣΥ, ακόμη και κατά την περίοδο άρσης των περιοριστικών μέτρων, εν όψει νέου φθινοπωρινού κύματος της πανδημίας.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL