Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανδρ. Ξανθός: Στα όριά του το Σύστημα Υγείας - Τα νοσοκομεία διασποράς χρειάζονται στήριξη (Video)

«Το ανθρώπινο δυναμικό είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Δε θέλουμε προσλήψεις μιας χρήσης»

Τα νοσοκομεία που νοσηλεύουν περιστατικά με κορωνοϊό και ιδιαίτερα τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν διασωληνωμένους χρειάζονται τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη με υλικά, με εξοπλισμό και με ανθρώπινο δυναμικό τόνισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός.

Μιλώντας στο Open Beyond, ο πρώην υπουργός Υγείας κάλεσε την κυβέρνηση και το υπουργείο να μοιράσουν τάχιστα τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας σε όλες τις δημόσιες δομές, στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας «ώστε οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής να αισθάνονται ότι μπορούν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια να κάνουν την δουλειά τους».

Ο Ανδρ. Ξανθός χαρακτήρισε κρίσιμο σημείο τις προσλήψεις προσωπικού, υπογραμμίζοντας ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.

«Δεν έχουν προχωρήσει με την ταχύτητα που πρέπει οι προσλήψεις συμβασιούχων, ιδιαίτερα γιατρών. Πρέπει να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία για να μπορέσουμε να φτάσουμε ενδεχομένως σε μία μεγαλύτερη αιχμή της πανδημίας πιο θωρακισμένοι. Αυτή η παρέμβαση δεν πρέπει να είναι περιστασιακού χαρακτήρα, δε θέλουμε προσλήψεις μιας χρήσης» ξεκαθάρισε.

Παράλληλα χαιρέτησε την καταβολή ειδικής οικονομικής ενίσχυσης (δώρο Πάσχα) στο προσωπικό του ΕΣΥ και δήλωσε ότι αμέσως μετά την κρίση είναι υποχρέωση της Πολιτείας να ανοίξει με σοβαρό τρόπο τη συζήτηση για την αναμόρφωση του ειδικού ιατρικού μισθολογίου και την αναβάθμιση των αποδοχών  όλων εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Ο Ανδρ. Ξανθός επισήμανε τον ρόλο και τη σημασία οργανωμένης ενεργοποίησης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρων Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακών Ιατρείων) στην βελτίωση της υγειονομικής φροντίδας των περιστατικών Covid 19 με ήπια συμπτώματα και της μείωσης ακάλυπτων υγειονομικών αναγκών των χρόνιων ασθενών. Κενό που μπορεί να καλυφθεί με την αξιοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας.

Τέλος, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση, άρα περισσότερα τεστ στην κοινότητα, καθώς και εντατικοποίηση της προσπάθειας ενδυνάμωσης  του ΕΣΥ, ακόμη και κατά την περίοδο άρσης των περιοριστικών μέτρων, εν όψει νέου φθινοπωρινού κύματος της πανδημίας.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις