Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.9°C26.6°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.7°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C24.4°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 31%
Απάντηση του υπ. Υγείας στην ερώτηση της ΑΥΓΗΣ: "Το ποσό της αποζημίωσης των ιδιωτών γιατρών είναι λογικό" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση του υπ. Υγείας στην ερώτηση της ΑΥΓΗΣ: "Το ποσό της αποζημίωσης των ιδιωτών γιατρών είναι λογικό" (Video)

Στην ερώτηση του συντάκτη της ΑΥΓΗΣ και του Κόκκινου, Παναγιώτη Αντωνογιαννάκη απάντησε ο γεν. γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

«127 τοπικές μονάδες Υγείας λειτουργούν ως ιατρεία γειτονιάς με δωρεάν υπηρεσίες. Σήμερα, ανακοινώσατε ότι οι ιδιώτες γιατροί που θα θελήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απέναντι στην πανδημία θα κοστίζουν στις άδειες τσέπες των πολιτών, αφού θα χρεώνονται με 10 ευρώ για κάθε τηλεφωνική απασχόληση γιατρού και 30 για κάθε κατοίκων επίσκεψη. Επίσης ανακοινώσατε ότι οι ιδιώτες γιατροί που θα εργαστούν σε κέντρα υγείας θα αμείβονται με προνομιακό τρόπο έναντι των ήδη υπηρετούντων υγειονομικών, καθώς η αμοιβή τους θα ανέρχεται στα 2.000 ενώ για τις τυχόν εφημερίες τους θα αμείβονται με την αμοιβή του επιμελητή Α.

Πιστεύεται ότι προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και πως απαντάτε σε όσους υποστηρίζουν ότι μεροληπτείτε υπέρ των κρατικοδίαιτων του ιδιωτικού τομέα»; ρώτησε ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ και του Κόκκινου.

Από την πλευρά του, γγ Υπηρεσιών Υγείας απάντησε ότι όλες οι υπηρεσίες που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι δωρεάν. Τα 10 ευρώ αφορούν στην αποζημίωση των γιατρών από τον ΕΟΠΠΥ.

Συγκεκριμένα για την αποζημίωση των ιδιωτών ιατρών ανέφερε: "νομίζω ότι το ποσό της αποζημίωσης είναι λογικό και θα τύχει μεγάλη στήριξη από τους οικείους ιατρικούς συλλόγους.  Στη μάχη αυτή κατά του κορωνοϊού πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όλοι μαζί, ιδώτες και δημόσιο. Εϊμαι βέβαιος ότι η πρότασή μας θα τύχει μεγάλης αποδοχής και κανένας δεν θα λείψει από αυτή την μεγάλη μάχη."

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL