Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.9°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C21.4°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.5°C18.0°C
4 BF 84%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.9°C
5 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
0 BF 49%
Σ. Δημητρακόπουλος: Η αποψίλωση γιατρών από Κέντρα Υγείας έχει επιπτώσεις στους ασθενείς (ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Δημητρακόπουλος: Η αποψίλωση γιατρών από Κέντρα Υγείας έχει επιπτώσεις στους ασθενείς (ηχητικό)

Για την περιορισμένη κίνηση στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης εξαιτίας του κορονοϊού παρά το γεγονός του θανάτου του Γερμανού καθηγητή από τον COVID19 και ενώ δεν είχε υποκείμενο νόσημα μίλησε Στο Κόκκινο ο Στέλιος Δημητρακόπουλος, γενικός γιατρός στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα και στην τραγικότητα καταστάσεων όπως αυτό που συνέβη στην Καστοριά καθώς με λίγα κρούσματα φάνηκε αμέσως η γύμνια και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε εθνική κλίμακα.

Ο κ. Δημητρακόπουλος στον Χρυσόστομο Λουκά εξήγησε ότι έχουν διαπιστώσει πως δυστυχώς άνθρωποι με σοβαρά νοσήματα άλλα δεν πάνε στα νοσοκομεία ίσως και λόγω φόβου και τελικά επιβαρύνουν περαιτέρω την κατάσταση τους.

Ο γιατρός σημείωσε για την εικονική πραγματικότητα που κατασκευάζει η ΝΔ για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για το οποίο τόνιζε ότι το κατέστρεψε η προηγούμενη κυβέρνηση και πως η ίδια παρέλαβε καμένη γη και τελικά λίγους μήνες μετά στην αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας να δηλώνει ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ότι το ΕΣΥ είναι θωρακισμένο και οι δομές υγείας σε ετοιμότητα και ότι αυτό έχει φανεί.

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε στις «ενισχύσεις» π.χ. του νοσοκομείου Καστοριάς με ανειδίκευτους γιατρούς αντί για μόνιμους γιατρούς, «ούτε μια μόνιμη καινούργια θέση ειδικού γιατρού» εξήγησε.

Ο γιατρός εξήγησε ότι οι αρμόδιοι δεν έχουν κάνει απολύτως καμιά κίνηση προετοιμασίας της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, καθώς αυτό θα έπαιζε τον ρόλο του αναχώματος πολλών περιστατικών, εκείνων που δεν χρειάζονται νοσηλεία στο νοσοκομείο και αναφέρθηκε και στην έλλειψη οικογενειακών γιατρών στο ΕΣΥ και πως οι ΤΟΜΥ βοήθησαν να καλυφθεί ως ένα βαθμό ένα κομμάτι του πληθυσμού.

Και στα μεγάλα αστικά κέντρα πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα το μεγάλο – το πιο πλούσιο στην Ευρώπη –  δίκτυο ιδιωτών γιατρών και οι άνθρωποι αυτοί να πληρωθούν καθώς εκατομμύρια υπάρχουν και διοχετεύονται ύποπτα.

Ο γιατρός αναφέρθηκε στις ΜΕΘ που είναι η τελευταία γραμμή άμυνας και εξήγησε ότι αφορούν ένα 5% των ασθενών καθώς οι άνθρωποι θα συνεχίσει να αρρωσταίνει και να πεθαίνει και από άλλες αιτίες.

Η αποψίλωση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων καθώς αντλείται από εκεί δυναμικό για τα νοσοκομεία έχει επιπτώσεις στους ασθενείς εξήγησε και απατείται ταχύρριθμη εκπαίδευση σχετικά με το τι μπορούν να προσφέρουν στα νοσοκομεία αγροτικοί γιατροί καθώς δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση να λειτουργούν ως πνευμονολόγοι και εντατικολόγοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL