Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Κραυγή αγωνίας της νοσηλεύτριας Φ. Καριστινάκη: Δεν έχουμε τίποτα, πάμε σε αποστολή γενοκτονίας των υγειονομικών (ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κραυγή αγωνίας της νοσηλεύτριας Φ. Καριστινάκη: Δεν έχουμε τίποτα, πάμε σε αποστολή γενοκτονίας των υγειονομικών (ηχητικό)

«Οι  υγειονομικοί είναι ανήσυχοι, η οργάνωση στο νοσοκομείο για την πανδημία είναι ελλιπής ακόμη και στον στοιχειώδη σχεδιασμό που πρέπει να ακολουθήσει η διοίκηση και οι αρμόδιες διευθύνσεις για το πως πρέπει να υποδεχόμαστε τους ασθενείς», τονίζει στην Ντίνα Μπατζιά, η νοσηλεύτρια κα. Καριστινάκη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό.https://www.youtube.com/embed/2ZvMOR9QcoU

Περιγράφει τι συμβαίνει στα επείγοντα σε μία ημέρα γενικής εφημερίας: «Έχουμε τους καθαρούς ασθενείς που έρχονται για ένα άλλο πρόβλημα που οφείλουμε να τους προστατεύσουμε για να μην κολλήσουν είτε από τους θετικούς είτε από τους ύποπτους για κορωνϊό, έχουμε τα περιστατικά από το ΕΚΑΒ που είναι θετικά ή ύποπτα που θα πρέπει να είναι κάπου στα επείγοντα όπου δεν κινδυνεύουν οι υπόλοιποι να κολλήσουν.

Και μέχρι πριν μία βδομάδα είχαμε την κακή διαχείριση της διοίκησης που ήταν μες στη μέση των επειγόντων κι εξέθετε σε κίνδυνο επισκέπτες και ασθενείς, και τους έβαλε μετά σε μία άκρη των επειγόντων, αλλά ήταν και οι περιπατητικοί ασθενείς που τριγύριζαν ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν είχαν τον ιό, κι έτσι κινδυνεύουμε από διασπορά και η μόνη μέριμνα ήταν σεκιουριτάς που να τους λέει καθήστε μακριά …

… αλλά ούτε και ήταν λύση να πάνε τα κρούσματα σε χώρο που μία ώρα μετά έμπαιναν ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς, στην καρδιά των διοικητικών υπηρεσιών που δεν δικαιούνται ούτε μάσκες, ούτε γάντια.

Εδώ παλεύουμε για τη ζωή μας, βλέπετε πόσο αυξημένα είναι τα ποσοστά νοσηρότητας στους υγειονομικούς, επισήμως 12%, δεν μας γίνονται τεστ για να ξέρουμε ακριβώς το ποσοστό.

Ο Ευαγγελισμός δεν έχει ξαφνικά κανένα κρούσμα , κανέναν σε καραντίνα ... τεστ έχουν γίνει πολύ λίγα, μόνο σε κάποιους που έχουν έρθει σε επαφή με θετικούς. Εδώ δεν τολμάμε να ζητήσουμε απλές μάσκες, θα ζητήσουμε τεστ;

Μας είπαν ότι υπάρχουν μάσκες αλλά δεν τις βγάζουμε για να μην τις κλέβουν και θα τις βγάλουμε όταν θα γίνει το πικ της πανδημίας(!)

Ζητάμε μάσκες με φίλτρο, γιατί με αυτές που μας δίνουν που έχουν 95% κάλυψη αναπνέουμε την εκπνοή μας, δηλ. το διοξείδιο.

Δεν γίνεται να μας λέει το κράτος ότι δεν υπάρχουν παγκοσμίως 3Μ μάσκες κι εμείς να βλέπουμε συμπολίτες μας στο σούπερ μάρκετ να έχουν. Δεν έχουμε καν σύριγγες, όχι αντισηπτικά.

Ούτε σαπούνι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Ευαγγελισμό. Στολές μπλε, όχι αυτές που φωτογραφίζονται, ούτε για μία βδομάδα.

Το πρόβλημα είναι ότι οι λοιμώξεις καθορίζουν τις οδηγίες με βάση τις ελλείψεις ενώ θα πρέπει να γίνεται το αντίθετο. Δεν μπορεί να μας λένε ότι θα μπαίνετε στον ασθενή χωρίς γάντια και χωρίς μάσκα.»

Για την άρνηση της κυβέρνησης να εντάξει τους νοσοκομειακούς στα βαρέα και ανθυγιεινά, λέει πως ήταν δεδομένο ότι δεν θα περνούσε αυτό, κι αν είναι προκλητικό ότι δεν εξέτασε καν το αίτημα υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, πιο προκλητικές είναι οι δηλώσεις Στουρνάρα για ενδεχόμενο μείωσης μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Η Φωτεινή Καριστινάκη καταγγέλλει πως μέσα στην αναμπουμπούλα της πανδημίας περνούν πράγματα, όπως την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση του Ευαγγελισμού ακύρωσε τον διαγωνισμό ατομικών συμβάσεων σε σίτιση και ασφάλεια, και ξεκινάει διαγωνισμό για να μπουν πάλι εργολάβοι, οι οποίοι μόνο για την σίτιση κοστίζουν μόνο 400 χιλιάδες ευρώ περισσότερα από τις συμβάσεις εργαζομένων.

Σχολιάζοντας την δήλωση του υφυπουργού Υγείας κ.Κοντοζαμάνη ότι είναι ιδεοληψία η ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ, η νοσηλεύτρια υπενθυμίζει πως οκ. Μητσοτάκης στο πρώτο διάγγελμα έλεγε  ότι θα πάρουν προσωπικό που θα μονιμοποιήσουν. «Ιδεοληψίες- τονίζει- έχουν αυτοί που λένε πως έχουμε γιατρούς, δεν χρειαζόμαστε άλλους, ιδεοληψίες έχουν αυτοί που κατήργησαν τις προσλήψεις 2.500 ανθρώπων στην υγεία που είχαν ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2019. Η αναγκαιότητα για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι αυταπόδεικτες. Μιλάει για 1800 προσλήψεις, να σας πω ότι αντιστοιχούν για τον Ευαγγελισμό σε 14 νοσηλευτές. Ιδεοληψία έχει η ΝΔ που θέλει σώνει και καλά να μας κάνει ιδιωτικούς φορείς, αλλά δεν είναι η ώρα τώρα να τα πούμε».

Για τις διώξεις συνδικαλιστών που έχουν ακουστεί, λέει πως «η διοίκηση στην Ελλάδα και στον Ευαγγελισμό βρήκε το χρόνο να καλέσει σε απολογία συνδικαλιστές, ενώ βοηθάνε τα δικά τους παιδιά, διώξεις γίνονται καθημερινά στον Ευαγγελισμό ενώ έγιναν και του κόσμου οι καρατομήσεις. Στον Ευαγγελισμό ξήλωσαν σε 3 μέρες όλη την διοικητική και νοσηλευτική υπηρεσία, και αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός ψυχορραγεί στην νοσηλευτική υπηρεσία από έλλειψη οργάνωσης και ψυχορραγεί στη διοικητική υπηρεσία με άδειες αποθήκες». «Το θέμα όμως είναι γιατί να την πληρώσουν 2500 εργαζόμενοι, 11 εκατομμύρια πολίτες από τις επιλογές και τις ιδεοληψίες κάποιων. Θα λογαριαστούμε και μετά και δεν είναι απειλητικό αυτό, γιατί αυτή τη στιγμή εμάς παίζεται η ζωή μας. Δεν είμαστε εγκάθετοι για να φωνάξουμε δεν έχουμε αναπνευστήρες, δεν έχουμε γυαλιά, δεν έχουμε τίποτα, δεν πάμε πλέον σε αποστολή αυτοκτονίας, μετά τις δηλώσεις που ακούμε όπως του κ. Κοντοζαμάνη, πηγαίνουμε σε αποστολή δολοφονίας και γενοκτονίας των υγειονομικών».

Καλεί τέλος τον περιφερειάρχη Αττικής να τρέξει επιτέλους τους διαγωνισμούς και να εξοπλίσει με ζωτικής σημασίας μηχανήματα όλα τα νοσοκομεία,  αυτά τα μηχανήματα που περιμένουν τα νοσοκομείαι αναφοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL