Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Δ. Τήλου: Ζητάμε να προστατέψουμε την Τήλο από πιθανό κρούσμα & δεν μας το επιτρέπουν (ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τήλου: Ζητάμε να προστατέψουμε την Τήλο από πιθανό κρούσμα & δεν μας το επιτρέπουν (ηχητικό)

Για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα με κορονοϊό που εντοπίστηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου και πως αυτό επηρεάζει τους κατοίκους της Τήλου που πηγαίνουν στο γειτονικό νησί για εξετάσεις και άλλες δραστηριότητες μίλησε Στο Κόκκινο η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά – Αλιφέρη, η οποία τόνισε ότι ο υπουργός δεν τους επέτρεψε να αποκλείσουν την είσοδο όλων προς το νησί τους και εκείνων που θα επιστρέψουν απόψε από τη Ρόδο, ενώ ακόμα και τη μοναδική νοσηλεύτρια που δήλωσε ως προτίμηση την Τήλο τελικά τη διορίζουν στη Λέρο.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/784610116&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Στον Χρυσόστομο Λουκά η δήμαρχος Τήλου εξήγησε ότι στο νησί τους δεν υπάρχει πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και όταν το 80% και του πληθυσμού συμπεριλαμβάνεται στις ευπαθείς ομάδες οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι γι’ αυτό και ήταν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήλου να μην μπει κανείς στο νησί παρά μόνο εμπορεύματα.

Η κα Καμμά – Αλιφέρη εξήγησε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο υπουργό εκείνος της απάντησε ότι δεν προβλέπεται πουθενά κάτι τέτοιο. Η δήμαρχος επισήμανε ότι μια και μοναδική νοσηλεύτρια πανεπιστημιακής εκπαίδευσης δήλωσε ως πρώτη προτίμηση - επιλογή για τον διορισμό την Τήλο και το ιατρείο που υπάρχει εκεί, και τελικά τη διορίζουν στη Λέρο που ήταν η όγδοη επιλογή της, ήταν η μοναδική ανάμεσα στους 2.000, σχολίασε.

Η δήμαρχος τόνισε ότι προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για το ζήτημα εδώ και τρεις ώρες και εκείνος της απαντάει ότι είναι απασχολημένος.

Η δήμαρχος Τήλου τόνισε ότι προφανώς στη σκέψη των αρμοδίων είναι ότι εκεί έχουν γερασμένο πληθυσμό και «δεν βαριέσαι μωρέ και τι θα γίνει». Μέσα από τον 105,5 Στο Κόκκινο έκανε έκκληση λέγοντας «προστατέψτε τα νησιά, επανδρώστε τα και απαγορεύστε τα πήγαινε – έλα, τα σούρτα – φέρτα από τη Ρόδο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL