Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Τ.Γεωργακόπουλος: Το δωράκι στις ιδιωτικές ΜΕΘ είναι προκλητικό και αδικαιολόγητο (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ.Γεωργακόπουλος: Το δωράκι στις ιδιωτικές ΜΕΘ είναι προκλητικό και αδικαιολόγητο (Ηχητικό)

Μεγάλη πρόκληση χαρακτηρίζει την αύξηση της αποζημίωσης των ιδιωτικών κλινικών στα 1.600 ευρώ ημερησίως που αποφάσισε η κυβέρνηση για την νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Τάκης Γεωργακόπουλος.

Όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο Κόκκινο Πάτρας 107,7, είναι αδικαιολόγητη η αύξηση της αποζημίωσης στις ιδιωτικές ΜΕΘ, προσθέτοντας: «Αυτό το δωράκι που γίνεται αυτή την στιγμής στις ιδιωτικές ΜΕΘ είναι αδικαιολόγητο και προκλητικό. Η διαφορά που θα προκύψει θα μπορούσε να δοθεί στα νοσοκομεία αναφοράς για να στηρίξουμε το Δημόσιο Σύστημα που έχουμε ανάγκες.

Οι ιδιωτικές κλίνες ενδεχομένως και να μην χρειαστούν και θα είναι πρόκληση εάν έχουμε κενές κλίνες για νοσηλευόμενους από κορωνοϊό να αρχίσουν να ανακοινώνουν οι ιδιώτες ότι νοσηλεύουν για να πάρουν τα 1.600. Γενικά η τιμή 1.600 ανά ασθενή την ημέρα, είναι προκλητική την σήμερον ημέρα. Πιστεύω ότι είναι σε αρμονία μόνο με την προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης ότι θα στήριξε το ιδιωτικό σύστημα και θα έβαζε τους ιδιώτες μέσα στο δημόσιο σύστημα. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι το δημόσιο χρήμα να διανέμεται όταν δεν έχει δοθεί όλο το απαραίτητο χρήμα για τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο το ίδιο γίνεται και με τα 30εκ. που δίδονται στα ιδιωτικά εργαστήρια όταν ξέρουμε, όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι στην Ελλάδα δυνατότητα να κάνουν τεστ έχουν το πολύ τρία εργαστήρια που έχουν δημιουργήσει «αλυσίδα». «Το εθνικό κέντρο αιμοδοσίας τους έχει ενημερώσει ότι μπορεί να κάνει ελέγχους αρκεί να του δοθούν αντιδραστήρια, αντί να δυναμώσουν αυτό το κρατικό εργαστήριο, πάνε και αλλάζουν τη διοίκηση γιατί δεν είναι αρεστή. Αντιλαμβάνεστε ότι η κρίση λειτουργεί, σε μεγάλο βαθμό, και ως πρόσχημα για να εκτραπεί η πολιτική του Υπουργείου προς την χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα.

» Το δημόσιο σύστημα απέδειξε και στην κρίση ότι ήταν το μοναδικό που κατάφερε και κράτησε όρθια την κοινωνία. Τώρα βλέπουμε κάτι αντίστοιχο με τον μαυραγοριτισμό της κατοχής, κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να κερδίσουν μέσα στην κρίση. Το ίδιο κάνουν και σήμερα με την ανοχή του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Θεωρώ ότι είναι προκλητικότατο αυτό και θα πρέπει τα χρήματα ,που μπορεί να είναι διαθέσιμα, να δοθούν κατά προτεραιότητα στις δημόσιες δομές. Πρέπει να εμπλακούν στη διαδικασία αυτή και οι πρωτοβάθμιες δομές», τόνισε μεταξύ άλλων.  

Μιλώντας για την επάρκεια υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια κτλ.), ο ενατικολόγος του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας είπε: «Ελλείψεις με την έννοια των μακρόχρονων ελλείψεων υλικού δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως βραχύχρονες ελλείψεις. Μετά όμως από τις «φωνές» του προσωπικού αυτές αναπληρώνονται. Το νοσοκομείο, με τις γνωστές δυσκολίες, προμηθεύεται αρκετό υλικό».

Τέλος για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο μέτωπο της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Πάτρα ο κ. Γεωργακόπουλος σημείωσε: «Για την ώρα υπάρχει μια ύφεση καθώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι θετικά. Το μεγάλο ζητούμενο ανάμεσα στο προσωπικό για το ποιος είναι θετικός και ποιος όχι ανάμεσα στο προσωπικό παραμένει, καθώς εδώ σε μας δεν έχουν γίνει έλεγχοι. Απλά το προσωπικό όταν είναι να χειριστεί ένα ύποπτο περιστατικό παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Για την ώρα δεν υπήρξε ανάγκη κάποιο κρούσμα να νοσηλευτεί στον «Άγιο Ανδρέα»».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL