Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Γυμνοί" στη μάχη με τον κορωνοϊό, γιατροί και νοσηλευτές – Τους ζητήθηκε να φτιάξουν μάσκες μόνοι τους

Παρά τις συγκινητικές καθημερινές ενημερώσεις του Υπουργείου Υγείας και τα «χειροκροτήματα» σε γιατρούς και υγιεινομικούς, τα Δημόσια Νοσοκομεία φαίνεται να έχουν αφεθεί μόνα τους να αντιμετωπίσουν το κύμα της πανδημίας στη χώρα. Χωρίς προσωπικό, χωρίς μάσκες, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, με ελλειπή μέτρα προστασίας

Οι εκκλήσεις των γιατρών και υγιεινομικών συνεχίζονται καθώς ήδη νοσούν 77 γιατροί σύμφωνα με στοιχεία που δίνει η ΠΟΕΔΗΝ και είναι σε καραντίνα 350. Το προσωπικό των Νοσοκομείων που είναι στην πρώτη γραμμή παραμένει χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Τεράστια προβλήματα καταγράφονται καθημερινά. Ενδεικτική είναι η καταγγελία των γιατρών ότι ζητήθηκε από το προσωπικό του Νοσοκομείου Χαλκίδας χθες 25 Μαρτίου να κατασκευάσει μόνο του χάρτινες, ή υφασμάτινες μάσκες.

«Ενημερώνουμε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, παρά τις καθημερινές υποσχέσεις για προμήθεια υλικού, έχουμε έλλειψη ειδικού εξοπλισμού για covid19 (ειδικές στολές, γυαλία μάσκες FFP3) και δυστυχώς από χθες έχουμε και έλλειψη από χειρουργικές μάσκες. (δεν έχουμε ούτε για τις χειρουργικές επεμβάσεις). Ζητήθηκε από το προσωπικό να κατασκευάσει χάρτινες!!! ή υφασμάτινες!!!», ενημερώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας γράφει ότι το υγειονομικό προσωπικό δουλεύει «με ανεπαρκή υγειονομικό προστατευτικό εξοπλισμό» και ζητά δωρεές από ιδιώτες για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες

Έντονη ήταν η αντίδραση των νοσηλευτών-τριων στη Χίο απέναντι στη συναίνεση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας στον «εθελοντισμό» που θέλει η κυβέρνηση: «Είστε επιεικώς ανεύθυνοι και απαράδεκτοι» αντί να πιέσετε για προσλήψεις και την ένταξη των νοσηλευτών-τριων στα βαρέα και ανθυγιεινά «ασκείτε καθήκοντα εκπροσώπου τύπου του υπουργείου».

«Αντί να βγάλετε καταγγελία και να ζητήσετε την απόσυρση της οδηγίας του ΕΟΔΥ που ζητά από τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν τον κορωνοϊό με ελλειπή μέτρα προστασίας εσείς ποιείτε την νήσσαν. Ντροπή σας» καταγγέλλουν οι νοσηλευτές.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις