Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Σύρο

Eντείνει την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας του νησιού το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Σύρο

Πρόκειται για έναν 88 χρονο, ο οποίος πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας και βρέθηκε θετικός στον covid 19. Το βράδυ της Τρίτης μεταφέρθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αττική και στη συνέχεια διακομίσθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο αναφοράς “Σωτηρία”.

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη των αρμόδιων φορέων στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Μιχάλη Ζουλουφό, ότι κατά την παραμονή του ασθενούς στη νοσηλευτική μονάδα του νησιού, τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται για τη διαχείριση υπόπτων – επιβεβαιωμένων περιστατικών covid -19.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, αναφέρεται ότι αμέσως μετά την επιβεβαίωση του πρώτου θετικού κρούσματος, ιχνηλατήθηκαν οι στενές επαφές του 88χρονου και ελήφθησαν μέτρα για άτομα του στενού περιβάλλοντος του ασθενή, αλλά και για το προσωπικό του Νοσοκομείου το οποίο ήρθε σε επαφή μαζί του.

Δεν έχει γίνει γνωστό, για την ώρα, αν από το συγκεκριμένο περιστατικό υπήρξε μετάδοση του ιού σε άλλον πολίτη. Σημειώνεται ότι αναμένονται αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων κι άλλου ασθενούς από την Σύρο.

Σε κάθε περίπτωση, οι τοπικές αρχές του νησιού, τονίζουν σε όλους τους τόνους και απευθύνουν έκκληση προς το σύνολο των κατοίκων της Σύρου, να τηρούν με ευλάβεια τα προβλεπόμενα αυστηρά μέτρα προστασίας, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα μετάδοσης και διασποράς της νόσου.

Μετά και την επιβεβαίωση του θετικού κρούσματος κορωνοϊού, τα έκτακτα μέτρα γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας του πληθυσμού αναμένεται να εντατικοποιηθούν, ενώ οι κανόνες που ισχύουν για την προστασία των πολιτών κατά την παρουσία τους σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και λοιπά καταστήματα τα οποία παραμένουν ανοιχτά, θα πρέπει να εφαρμοστούν ακόμη πιο αυστηρά.

Με πληροφορίες από cyclades24.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Βουταρία

Έχουν πλημμυρίσει αυτές τις μέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διαφημίσεις Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης που πουλάνε μαθήματα τηλεκπαίδευσης

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις