Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Μπένος: Ημιμάθεια και υπερβολές στην υπόθεση του κορονοϊου (Ηχητικό)

«Όσοι έχουν ελαφρά συμπτώματα και, δεν θα μάθουν ίσως ποτέ ότι το έχουν, είναι παγκοσμίως το 85% των περιστατικών» ανέφερε ο καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής Αλέξης Μπένος

«Πρόκειται για έναν καινούργιο ιό και για αυτό αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα επιστημονικά π.χ. πόσο θα επεκταθεί κτλ. Σε αυτό πατάει η ημιμάθεια των μίντια και των κυβερνώντων σε όλο το κόσμο αλλά και οι κυβερνητικές προσπάθειες να «περιχαρακωθεί» το νόσημα απέναντι σε κάποιους ξένους κακούς» σημειώνει ο καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής Αλέξης Μπένος μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά».

«Όσοι έχουν ελαφρά συμπτώματα και, δεν θα μάθουν ίσως ποτέ ότι το έχουν, είναι παγκοσμίως το 85% των περιστατικών, τα υπόλοιπα 10% είναι λίγο πιο βαριά και ένα 5% των περιστατικών χρειάζεται εντατική θεραπεία» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν κάποιος έχει ταξιδέψει σε περιοχές όπως η Κίνα ή η Ιταλία τότε πρέπει να πάρει τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ.

«Ο ΕΟΔΥ σωστά καταγράφει τις σχέσεις ενός ανθρώπου που βρέθηκε με κορονοϊο για να περιοριστεί η εξάπλωση. Πέρα απ`όλα αυτά στην υπόθεση αυτή εισέρχεται η ευθυνοφοβία, οι πολιτικές κόστους αλλά και πολιτικές της ευκολίας και φτάνουμε σε υπερβολές. Τα μέτρα προστασίας που παίζουν ρόλο είναι το πλύσιμο των χεριών πιο τακτικά απ`ότι συνήθως και η προσοχή όταν φτερνιζόμαστε».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις