Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Μπένος: Ημιμάθεια και υπερβολές στην υπόθεση του κορονοϊου (Ηχητικό)

«Όσοι έχουν ελαφρά συμπτώματα και, δεν θα μάθουν ίσως ποτέ ότι το έχουν, είναι παγκοσμίως το 85% των περιστατικών» ανέφερε ο καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής Αλέξης Μπένος

«Πρόκειται για έναν καινούργιο ιό και για αυτό αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα επιστημονικά π.χ. πόσο θα επεκταθεί κτλ. Σε αυτό πατάει η ημιμάθεια των μίντια και των κυβερνώντων σε όλο το κόσμο αλλά και οι κυβερνητικές προσπάθειες να «περιχαρακωθεί» το νόσημα απέναντι σε κάποιους ξένους κακούς» σημειώνει ο καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής Αλέξης Μπένος μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά».

«Όσοι έχουν ελαφρά συμπτώματα και, δεν θα μάθουν ίσως ποτέ ότι το έχουν, είναι παγκοσμίως το 85% των περιστατικών, τα υπόλοιπα 10% είναι λίγο πιο βαριά και ένα 5% των περιστατικών χρειάζεται εντατική θεραπεία» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν κάποιος έχει ταξιδέψει σε περιοχές όπως η Κίνα ή η Ιταλία τότε πρέπει να πάρει τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ.

«Ο ΕΟΔΥ σωστά καταγράφει τις σχέσεις ενός ανθρώπου που βρέθηκε με κορονοϊο για να περιοριστεί η εξάπλωση. Πέρα απ`όλα αυτά στην υπόθεση αυτή εισέρχεται η ευθυνοφοβία, οι πολιτικές κόστους αλλά και πολιτικές της ευκολίας και φτάνουμε σε υπερβολές. Τα μέτρα προστασίας που παίζουν ρόλο είναι το πλύσιμο των χεριών πιο τακτικά απ`ότι συνήθως και η προσοχή όταν φτερνιζόμαστε».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις