Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C16.2°C
4 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
16.1°C17.7°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 61%
Τα νοσοκομεία όλο και πιο βαθιά στο “γαλάζιο” κομματικό κράτος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα νοσοκομεία όλο και πιο βαθιά στο “γαλάζιο” κομματικό κράτος

Συγκεκριμένα η παράταξη υγειονομικών «Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα» καταγγέλλει ότι: 

*Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ο διοικητής στην τρίτη μέρα της θητείας του, καρατόμησε Διευθυντές και Προϊσταμένους και τοποθέτησε τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ Διευθυντή, προϊστάμενο ελεγχόμενο από το ΣΕΥΥΠ και στελέχη της ΔΑΚΕ από διασυνδεόμενα νοσοκομεία. 

*Στο Θριάσιο Νοσοκομείο, καρατομήθηκε και μετακινήθηκε  σε άλλο Νοσοκομείο ο Διοικητικός Διευθυντής, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου για να επανέλθει «μετά δόξης και τιμής» στέλεχος της ΔΑΚΕ

*Στη Νίκαια, σ΄ ένα απόγευμα Παρασκευής, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και Υποδιευθύντριες μετακινήθηκαν στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής για να κάνουν το «αγροτικό τους» και να συμμορφωθούν, ενώ τις θέσεις τους κατέλαβαν επιφανή στελέχη της ΔΑΚΕ και της Ν.Δ. Για τον ίδιο λόγο εκτοπίστηκε και ο Διοικητικός Διευθυντής από το Θριάσιο, σηματοδοτώντας το Νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής ως ένα σύγχρονο κέντρο εκτοπισμένων στελεχών που δεν είναι αρεστοί στη κυβέρνηση της Ν.Δ.

ΕΚΑΒ: Περισσότερες από 50 καρατομήσεις σε ένα απόγευμα

Βέβαια πρώτος διδάξας στις διώξεις, και μάλιστα με μεγάλη  διαφορά, είναι  ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ο οποίος διορίστηκε το μεσημέρι και το απόγευμα είχε καρατομήσει ΟΛΟΥΣ τους Προϊστάμενους των Γραφείων Κίνησης (πάνω από 50!!) πανελλαδικά του ΕΚΑΒ!!. Τέτοια ταχύτητα κομματικής πειθαρχίας και αποτελεσματικότητας θα ζήλευε ακόμη και ο ο  Άδωνις… 

Ας μην επαναπαύονται στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα θα μείνουν με «σταυρωμένα χέρια»  απέναντι στο πογκρόμ διώξεων, μετακινήσεων, υποβαθμίσεων και ταπεινώσεων στελεχών και εργαζομένων, διώξεις που έχουν αναλάβει ως εργολαβία οι νέες Διοικήσεις με απευθείας ανάθεση από την κυβέρνηση και τη ΔΑΚΕ. Με παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα θα αναδείξουν τις παρανομίες των Διοικήσεων και θα διεκδικήσουν αγωνιστικά να τις ανατρέψουν και να υπερασπιστούν, με κάθε τρόπο, τους εργαζόμενους  που διώκονται και όσους διωχθούν στο μέλλον από το «Επιτελικό Κράτος».

Σιωπή από την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ

Με αφορμή την μικρή συμμετοχή στην χθεσινή πανελλαδική στάση εργασίας και τις συγκεντρώσεις στα υπουργεία εργασίας και υγείας με αίτημα την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, οι υγειονομικοί, μέλη του ΑΡΜΑ καταγγέλλουν την στάση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ ότι υπονόμευσε την κινητοποίηση.

Άλλα ψηφίζει για τα «μάτια του κόσμου» και άλλα υλοποίει η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) της ΠΟΕΔΗΝ για να μην στεναχωρήσει την κυβέρνηση, σημειώνουν χαρακτηριστικά στηλιτεύοντας παράλληλα την παρατεταμένη σιωπή της, στις καθαιρέσεις στελεχών από τις Διοικήσεις νοσοκομείων κατ εντολή της ΔΑΚΕ (Ευαγγελισμός-Νίκαιας- Θριάσιο- ΕΚΑΒ-  Άγιος Παύλος) , στις ελλείψεις 400 Φαρμάκων από την Αγορά, στο κλείσιμο τμημάτων, στην αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων λόγω ελλείψεων και στη dolce vita του Υπεάρχη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 

«Άνευ όρων» σύμπλευση με την κυβέρνηση

Η σιωπή της ομοσπονδίας σε όλα όσα συμβαίνουν και η υπονόμευση «εκ των έσω» των όποιων κινητοποιήσεων έχουν προγραμματιστεί, δείχνει ξεκάθαρα ότι ο δρόμος που έχει επιλέξει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) είναι η «άνευ όρων» σύμπλευση με την κυβέρνηση, τονίζουν, επισημαίνοντας την ανάγκη αποφασιστικής σύγκρουσης, των υγειονομικών και της κοινωνίας, με τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση, των ιδιωτικοποιήσεων, της συρρίκνωσης των δημοσίων δομών, το πάγωμα των προσλήψεων, τα εμπόδια στη προσβασιμότητα προσφύγων, τις μεγάλες ελλείψεις σε αναγκαία φάρμακα και της εγκαθίδρυσης του κομματικού κράτους.

Φανταστείτε, επί ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν τα μέλη του ΑΡΜΑ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος να κατηγορούσε την κυβέρνηση για ελλείψεις 400 κρίσιμων φαρμάκων από την αγορά, που θα είχε φτάσει ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλοντας την «ανάλγητη» κυβέρνηση, το Ξανθό και το Πολάκη, που αφήνουν καρκινοπαθείς να αναβάλλονται οι θεραπείες!

Τώρα που ο ΠΦΣ δήλωσε ότι «πρώτη φορά συμβαίνει να έχουμε τόσες ελλείψεις σε φάρμακα» για τον πρόεδρο και τη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, απλώς είναι Σάββατο, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL