Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Μάρκου: Δεδομένη η ανάγκη ίδρυσης Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας

Eurokinissi

«Θα περίμενε κάποιος από έναν υπουργό Υγείας να έχει καλύτερη και επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη ποιες είναι οι απαιτήσεις μιας χειρουργικής κλινικής και να είναι προετοιμασμένος, τουλάχιστον να δρομολογήσει κάποιες λύσεις» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίσκεψη Κικίλια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας

«Η επίσκεψη του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια στην Πάτρα περιλάμβανε εκτός των άλλων, πέραν της κοπής βασιλόπιτας και θέασης κινηματογράφου, και επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Οι επικοινωνιακές ανάγκες επέβαλαν την ενασχόληση με την Καρδιοχειρουργική Κλινική και όχι με το σύνολο των προβλημάτων του ιδρύματος. Με το δικαίωμα που μου δίνει η εργασία μου στο Ίδρυμα αυτό από το 1990 θέλω να διατυπώσω κάποια σχόλια», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «η ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής είναι δεδομένη και αποτελεί διαχρονικό αίτημα του Χειρουργικού Τομέα. Η μόνη αποτελεσματική παρέμβαση, μετά την αποχώρηση του προηγούμενου καθηγητή, έγινε πριν 2 χρόνια με την έναρξη της διαδικασίας στο Ιατρικό τμήμα και τελικά τον διορισμό νέου καθηγητή καρδιοχειρουργού, καθώς και με την έναρξη διαδικασιών για στελέχωση και εξοπλισμό. Αυτό που γίνεται τώρα όμως κινδυνεύει να είναι αναποτελεσματικό».

«Δεν υπάρχουν χώροι ακόμα, ενώ για να βρεθούν "ξεσπιτώνονται" άρον - άρον γιατροί και εργαστήρια ακόμα και λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του υπουργού. Δεν υπάρχει, ούτε φαίνεται να προγραμματίζεται άμεσα στελέχωση της κλινικής με καρδιοχειρουργούς και εξειδικευμένο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πως μπορεί μία κλινική με ελάχιστη στελέχωση να εφημερεύει 30 μέρες τον μήνα; Πόσος χρόνος χρειάζεται να γίνει ο διαγωνισμός για την εξασφάλιση εξοπλισμού; Υπάρχει πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους οι οποίοι οριακά καλύπτουν τις ανάγκες του χειρουργικού τομέα. Πότε, πως και ποιοί αναισθησιολόγοι θα εξειδικευτούν στην καρδιοχειρουργική; Η μη διαθεσιμότητα αναισθησιολόγων ειδικών και ειδικευόμενων αποτελεί μέγιστο πρόβλημα» σχολίασε ο Κ.Μάρκου.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «θα περίμενε κάποιος από έναν υπουργό που είναι και ιατρός να έχει καλύτερη και επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη ποιές είναι οι απαιτήσεις που έχει η λειτουργία μιας χειρουργικής κλινικής και προετοιμασμένος, αν όχι να δώσει λύσεις, τουλάχιστον να δρομολογήσει κάποιες. Είναι προφανές, όπως και σε όλους τους τομείς, ότι για τη ΝΔ κυρίαρχο λόγο έχει η επικοινωνία, το show και όχι η ουσία».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις