Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Κικίλιας ανακοίνωσε τις προσλήψεις που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ύστερα από πέντε μήνες καθυστέρηση - Ανδρέας Ξανθός: Η κυβέρνηση δεν έχει δρομολογήσει ούτε μία νέα πρόσληψη, ενώ δεν υπάρχει κανένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας

«Στο υπουργείο Υγείας εργαζόμαστε για τη στήριξη των συνανθρώπων μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ειδικά των πιο αδύναμων και των ευπαθών ομάδων» δήλωσε με περίσσιο θράσος ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας κατά την ανακοίνωση ολοκλήρωσης -έστω και μετά από πέντε μήνες αναίτιας, όπως αποδείχθηκε, καθυστέρησης- των διορισμών 175 γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων της Αττικής.

«Η ίδρυση αυτόνομων ΤΕΠ και η αλλαγή του τρόπου εφημέρευσης των νοσοκομείων είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζουμε και οι διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται, ώστε το σύστημα Υγείας να παρέχει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες, χωρίς ώρες αναμονής και ταλαιπωρία για τον πολίτη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. Ο Β. Κικίλιας αγνόησε επιδεικτικά να αναφερθεί στις αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία των δημόσιων δομών από την πεντάμηνη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διορισμών, όπως επίσης ότι οι συγκεκριμένοι διορισμοί είχαν σχεδιαστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Β. Κικίλιας, παρουσιάζοντας ως προτεραιότητα του υπουργείου που προΐσταται τη στελέχωση των δομών Υγείας, ανακοίνωσε επίσης την ολοκλήρωση της κατανομής 1.300 θέσεων λοιπού προσωπικού καθώς και την προκήρυξη για 50 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, παραλείποντας ξανά όμως να αναφέρει την «πατρότητα» του σχεδιασμού των συγκεκριμένων προσλήψεων, όπως και ποιοι εξασφάλισαν τη ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) για να μπορούν να προκηρυχθούν.

Η αλήθεια για τις προσλήψεις

Για την αποκατάσταση της αλήθειας ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός υπενθυμίζει ότι στο πεδίο της Επείγουσας Ιατρικής η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει, πρώτη φορά από ιδρύσεως του ΕΣΥ, μια σημαντική παρέμβαση που περιλαμβάνει την επίσημη αναγνώριση διετούς εξειδίκευσης στην Επειγοντολογία, τη θεσμοθέτηση των δύο πρώτων Κέντρων Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και Νοσοκομείο «Αττικόν») και κυρίως τη στοχευμένη προκήρυξη περίπου 500 θέσεων μόνιμων ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ, για να αποκτήσουν τα ΤΕΠ όλης της χώρας τη δυνατότητα αυτόνομης στελέχωσης και αναβαθμισμένης λειτουργίας.

Ο Ανδρέας Ξανθός, στηλιτεύοντας την επιλεκτική μνήμη του υπουργού Υγείας, υπενθύμισε επίσης ότι οι 1.350 θέσεις νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού για τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ σχεδιάστηκαν, με βάση τον κανόνα προσλήψεων / αποχωρήσεων στο Δημόσιο που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ με ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου), έτσι ώστε να μπορούν να προκηρυχθούν.

Επιπροσθέτως ο τέως υπουργός Υγείας τονίζει ότι «ο Β. Κικίλιας 'παρέλειψε' να μας πει τι θα γίνει με τις 904 θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ διαφόρων ειδικοτήτων, για τις οποίες ως γνωστόν δόθηκε έγκριση προκήρυξης τον Μάιο του 2019, στη συνέχεια 'πάγωσαν' λόγω των εκλογών και, παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του υπουργείου, ακόμα να 'ξεπαγώσουν'".

Η αλήθεια είναι, τονίζει ο Ανδρέας Ξανθός, ότι η κυβέρνηση δεν έχει δρομολογήσει ούτε μία νέα πρόσληψη γιατρού ή άλλου εργαζόμενου στο ΕΣΥ και κυρίως υπολείπεται ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με επιπλέον πόρους (ανθρώπινους και υλικούς).

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις