Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Χρειάστηκαν μόλις 5 μήνες για τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις προσλήψεων στην Υγεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Χρειάστηκαν μόλις 5 μήνες για τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις προσλήψεων στην Υγεία

«Χρειάστηκαν μόλις 5 μήνες προκειμένου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιτέλους να προχωρήσει στις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις  αναφορικά  με τις προσλήψεις  στο χώρο της υγείας» σημειώνει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ωστόσο ότι το «μόνο που το υπουργείο ξέχασε να σημειώσει ότι αναφέρεται σε προσλήψεις που είχε ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το 2019 στα πλαίσια μιας παρέμβασης μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, ο οποίος προέβλεπε την πρόσληψη 2.500 υγειονομικών για τον τομέα της υγείας (1.000 ιατρών και 1.500 νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού το 2019) και 10.000 συνολικά υγειονομικών σε βάθος τετραετίας (2.500 ανά έτος)». 

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται «στον κ. Κικίλια που τόσο κόπτεται για "τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας", ότι οι διορισμοί των 175 γιατρών στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων της Αττικής ήταν ήδη έτοιμοι από τον Ιούνιο του 2019. Μόνο που φρόντισε να τις παγώσει, επικαλούμενος δήθεν παρατυπίες στη διαδικασία επιλογής τους».

«Να του θυμίσουμε επίσης, ότι η ανακοίνωση των 1.300  προσλήψεων στο χώρο της υγείας αφορά σε θέσεις λοιπού προσωπικού που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε ήδη προχωρήσει από το Μάιο του 2019 με κατανομή», τονίζει το τμήαμ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Και τέλος, να του θυμίσουμε ότι αν ενδιαφέρεται πράγματι για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ας προχωρήσει επιτέλους τη διαδικασία που απαιτείται για την κάλυψη των 904 θέσεων μονίμων ιατρών ΕΣΥ, οι οποίες παραμένουν στον πάγο παρότι είχαν προκηρυχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Επίσης, αναμένουμε ακόμη τη νέα προκήρυξη για τις ΤΟΜΥ, που θα επιτρέψει τη δημιουργία επιπλέον δομών και την καλύτερη στελέχωση των υφιστάμενων, όπως είχε άλλωστε δεσμευθεί στη βουλή ο αρμόδιος υπουργός».

Τέλος, το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «την επόμενη φορά λοιπόν, που ο υπουργός Υγείας θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις προσλήψεων καλό θα είναι να μας παρουσιάσει και το δικό του σχέδιο. Σε κάθε άλλη περίπτωση ας σταματήσει να μας κουνάει το δάχτυλο γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις παρεμβάσεις της, κράτησε όρθιο και ενίσχυσε το υπό κατάρρευση δημόσιο σύστημα υγείας με στόχο την καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε και να ασκούμε πιέσεις προς την κατεύθυνση ενός αξιόπιστου, δημόσιου και δωρεάν σύστηματος υγείας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL