Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.2°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.5°C15.6°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.0°C16.6°C
4 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 65%
Καταγγελίες συγγενών καρκινοπαθών: / Καταγγελίες συγγενών καρκινοπαθών: Ταλαιπωρία και γραφειοκρατία στην παραλαβή των φαρμάκων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελίες συγγενών καρκινοπαθών: / Καταγγελίες συγγενών καρκινοπαθών: Ταλαιπωρία και γραφειοκρατία στην παραλαβή των φαρμάκων

Με εμπόδια και νέες γραφειοκρατικές δυσχέρειες φέρνει αντιμέτωπους τους ασθενείς η εφαρμογή της πολυδιαφημιζόμενης παρέμβασης του υπουργείου Υγείας αναφορικά με τη χορήγηση των φαρμάκων υψηλού κόστους σε καρκινοπαθείς ασθενείς.

Σύμφωνα με καταγγελίες συγγενών καρκινοπαθών, για να προμηθευτούν τα φάρμακα των ασθενών συγγενών τους, θα πρέπει υποχρεωτικά πλέον να προσκομίζουν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ υπεύθυνη δήλωση με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής του ασθενούς από κάποια υπηρεσία του Δημοσίου, κάτι που σημαίνει πρόσθετη ταλαιπωρία σε ανθρώπους με πρόβλημα αυτού του μεγέθους.

Συγκεκριμένα, οι συγγενείς θα πρέπει να προμηθεύονται από φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ την ειδική υπεύθυνη δήλωση, στη συνέχεια οι καρκινοπαθείς, με την ήδη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται, θα πρέπει να απευθυνθούν στο ΚΕΠ ή στην αστυνομία προκειμένου να επικυρώσουν την εξουσιοδότηση προς τον συγγενή τους για την παραλαβή των φαρμάκων.

Αντί να πηγαίνουν στο σπίτι, όπως θριαμβολογώντας αναφέρουν σε κάθε δημόσια δήλωσή τους τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, δημιουργούνται πρόσθετα γραφειοκρατικά εμπόδια, υποβάλλοντας τους ασθενείς σε νέες ταλαιπωρίες.

Η σοβαρότητα του θέματος είναι τέτοια που δεν επιτρέπει καμία πολιτική εκμετάλλευση, οφείλουμε όμως να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Υγείας, στις πρώτες του κινήσεις, απένειμε τιμητική πλακέτα στους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών για τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ σε ό,τι αφορά την προμήθεια ογκολογικών φαρμάκων υψηλού κόστους.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, αυτή η διαδικασία θα έδινε τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών, προμηθεύοντας τα φάρμακα αρχικά από κλινικές, τα ιδιωτικά φαρμακεία στη συνέχεια και ακόμα και στο σπίτι με το ταχυδρομείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL