Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΠΟΕΔΗΝ: Οι καθαρίστριες του "Δρομοκαΐτειου" ζητούν τη δουλειά τους

Την παράταση των συμβάσεων εξετάζει το υπ. Υγείας

Την παράταση των συμβάσεων των καθαριστριών του «Δρομοκαΐτειου» εξετάζει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Οι καθαρίστριες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας και, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας κατέβηκε από το γραφείο του και, εν μέσω των συγκεντρωμένων καθαριστριών του 'Δρομοκαΐτειου', επανέλαβε ότι εξετάζει την παράταση των συμβάσεων».

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Ιωάννη Κωτσιόπουλο και έθεσε το ζήτημα της παράτασης των συμβάσεων έως τέλους του 2020, τη διενέργεια ενιαίου διαγωνισμού ανά Υγειονομική Περιφέρεια, την αύξηση της μοριοδότησης, την εκδίωξη όλων των εργολάβων από τα νοσοκομεία, τη δυνατότητα διεξαγωγής διαγωνισμού και μετά την 1.1.2020 για τις ατομικές συμβάσεις που λήγουν από 31.12.2019 και την παρέμβαση να ξεπεραστούν τα εμπόδια που θέτει το ΑΣΕΠ για τους εργαζόμενους που έκλεισαν το 24μηνο απασχόλησης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο γενικός γραμματέας υποσχέθηκε «παρέμβαση στο ΑΣΕΠ, νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα διενέργειας διαγωνισμών και το νέο έτος και τόνισε ότι εξετάζεται η παράταση των συμβάσεων των καθαριστριών του "Δρομοκαΐτειου" και των άλλων νοσοκομείων.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις