Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Τ. Χαλδαίος: Σοκ και δέος με την ΠΝΠ της κυβέρνησης για το ΚΕΘΕΑ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Χαλδαίος: Σοκ και δέος με την ΠΝΠ της κυβέρνησης για το ΚΕΘΕΑ (Video)

«Αυτό που μας συνέβη τη Δευτέρα ήταν σοκ και δέος» δήλωσε ο υπεύθυνος προγράμματος του ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» Τάκης Χαλδαίος και εξέφρασε την απορία του για τη σκοπιμότητα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καταργείται το αυτοδιοίκητη του οργανισμού.https://www.youtube.com/embed/KhDnKvLrBFQ

«Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση. Η ΠΝΠ σημαίνει ότι πρόκειται για μία επείγουσα κατάσταση. Επικαλείται την αποκατάστασης της χρηστής διοίκησης και δημοσιονομικής διαχείρισης. Πώς γίνεται να μιλάμε για επείγουσα ανάγκη θέσπισης κανόνων χρηστής διοίκησης κάπου που ήδη υπάρχει; Ουδέποτε έχει αμφισβητηθεί η χρηστή διοίκηση του ΚΕΘΕΑ. Είναι προσβλητικό και ανήθικο να μας κατηγορούν σα να υπάρχει μία θολή κατάσταση» επισήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra.

Όπως είπε, το ΚΕΘΕΑ λειτουργεί εδώ και 36 χρόνια ενώ αυτή τη στιγμή διαθέτει υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο απεξάρτησης και μάλιστα δημόσιο, με δωρεάν παροχή υπηρεσιών. Το 2018 εξυπηρέτησε γύρω στα 15.000 άτομα εκ των οποίων οι 5.000 ήταν άτομα με προβλήματα εξάρτησης.

«Το ΚΕΘΕΑ αντίθετα με αυτό που συνέβη τη Δευτέρα, δεν είχε ποτέ παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, δεν είχε ακουστεί κάτι για μαύρη τρύπα ή για σπατάλη του δημόσιου χρήματος» τόνισε ο Τ. Χαλδαίος.

«Θα θέλαμε να μάθουμε την αιτιολογία για όλα αυτά. Η ΠΝΠ δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης για το ΚΕΘΕΑ» ανέφερε και σημείωσε ότι θα μπορούσε ο αρμόδιος υπουργός να δώσει χρόνο, φέρνοντας ένα νομοσχέδιο στη Βουλή με αιτιολογική έκθεση και καλώντας παράλληλα τους κοινωνικούς φορείς σε ακρόαση. «Αυτό που έγινε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μας συνέβη τη Δευτέρα, ήταν σοκ και δέος» υπογράμμισε ο Τ. Χαλδαίος.

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

Σφοδρές αντιδράσεις στο δόγμα του σοκ που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο ΚΕΘΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL