Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Δραγώνας: Οι υπογραφές στο υπουργείο αιτία καθυστέρησης χημειοθεραπειών στο Αττικό

Ο διοικητής στο Αττικό Νοσοκομείο διαβεβαίωσε ότι η αναβολή δεν είναι «επ` αόριστον», καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής ελήφθησαν οι πιστώσεις

Δεν έχει ξαναϋπάρξει τέτοια καθυστέρηση στην παροχή πίστωσης για την αγορά φαρμάκων για χημειοθεραπείες και άλλες θεραπείες, όπως αυτή που προκάλεσε την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή αναβολή των χημειοθεραπειών στο Αττικό Νοσοκομείο, είπε ο διοικητής του Κώστας Δραγώνας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή υπήρξε αναβολή των χημειοθεραπειών στο Αττικό Νοσοκομείο, επιβεβαίωσε ο κ. Δραγώνας, λόγω του ότι δεν είχαν υπογραφεί έγκαιρα οι αναγκαίες πιστώσεις από το υπουργείο για την αύξηση των ορίων του προϋπολογισμού του νοσοκομείου. Σαν αποτέλεσμα, δεν ήταν δυνατή η προμήθεια των φαρμάκων και στη συνέχεια η αναβολή, όχι μόνο των χημειοθεραπειών, αλλά και άλλων θεραπειών.

Η αναβολή πάντως, διαβεβαίωσε, δεν είναι «επ` αόριστον», καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής (12.20) ελήφθησαν οι πιστώσεις, απλώς η καθυστέρηση που υπήρξε ήταν αρκετή για να φέρει αυτό το αποτέλεσμα. Ο κ. Δραγώνας σημείωσε ότι είναι κοινή πρακτική όταν ελαττώνονται οι πιστώσεις να γίνεται αίτημα στο υπουργείο για αύξηση ορίων του προϋπολογισμού ... δίδεται έγκριση από το υπουργείο, γίνεται διαδικασία στις οικονομικές υπηρεσίες και τελικά εγκρίνεται από τον υπουργό. Αμέσως μετά, γίνονται οι παραγγελίες και η προμήθεια των φαρμάκων. Παραδέχθηκε πάντως ότι «τέτοιου είδους καθυστέρηση έχει ξαναϋπάρξει», παρότι «είχαμε φτάσει αρκετές φορές να ελαττώνονται επικίνδυνα οι πιστώσεις για αγορά φαρμάκων», όπως τον περασμένο Αύγουστο.

Ο κ. Δραγώνας εκτίμησε ότι «είναι πρόσκαιρο το πρόβλημα, σε 2-3 ημέρες το πολύ θα έχει αποκατασταθεί η ομαλή ροή των χημειοθεραπειών ... σήμερα-αύριο θα γίνουν».

Τόνισε μάλιστα ότι «εύκολα κάποιοι ρίχνουν το "ανάθεμα" στα δημόσια νοσοκομεία, ότι δήθεν δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται. Η πραγματικότητα είναι ότι στα δημόσια νοσοκομεία -και πρέπει να τα στηρίζουμε, να είμαστε δίπλα τους- δημιουργούνται πάρα πολλές θεραπείες, εξειδικευμένες και μη, καθήκον όλων είναι να τα στηρίζουμε».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις