Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Τάσος Αντωνόπουλους, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο: / Τάσος Αντωνόπουλους: «Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ εκτελεί συμβόλαιο»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τάσος Αντωνόπουλους, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο: / Τάσος Αντωνόπουλους: «Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ εκτελεί συμβόλαιο»

«Είμαι περισσότερο περήφανος για το ότι είμαι πρόεδρος επί 32 χρόνια στο σωματείο εργαζομένων του Λαϊκού παρά για το ότι είμαι μέλος της ΠΟΕΔΗΝ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «η ΠΟΕΔΗΝ το τελευταίο διάστημα εκτελεί συμβόλαιο, για να διώξει τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου και να επαναφέρει την προηγούμενη, με την οποία έχει καλύτερες σχέσεις». Αυτό κατήγγειλε ο Τάσος Αντωνόπουλος κατά τον χαιρετισμό του σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, στα Πατήσια, εξηγώντας με αυτό τον τρόπο τη στάση της Ομοσπονδίας απέναντι στο τιτάνιο έργο, όπως, χαρακτήρισε της σημερινής πολιτικής ηγεσίας που εργάστηκε για την αποφυγή της κατάρρευσης του ΕΣΥ από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν όταν υπουργός Υγείας ήταν ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο επίδοξος πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Λαϊκό περιέγραψε την εικόνα του Άδωνι Γεωργιάδη που ως υπουργός Υγείας έλεγε να μην του παίρνει τη χαρά η τρόικα για τις απολύσεις των εργαζομένων και για το κλείδωμα οκτώ νοσοκομείων, συγκρίνοντας τη με την εικόνα του Κ. Μητσοτάκη και τα όσα εσχάτως λέει περί ιδιωτικοποίησης της Υγείας, management στα νοσοκομεία και εργολαβικές ξανά εταιρείες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο λύκος την τρίχα αλλάζει, τη γνώση όχι».

Επίσης, όπως εξήγησε, η επιλογή τους, προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων, να μην υπάρχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε συνδυασμό με τη μη εξαίρεση της Υγείας από την προκρούστεια κλίνη των μνημονίων και τον κανόνα προσλήψεων - αποχωρήσεων, καθώς και οι συγχωνεύσεις και τα λουκέτα σε τμήματα κλινικές και νοσοκομεία, οδήγησαν χιλιάδες πολίτες να στοιβάζονται σε νοσοκομεία, πυλώνες της Αττικής, όπως είναι το Λαϊκό και ο Ευαγγελισμός, φέρνοντάς τα στα όρια της κατάρρευσης και βιώνοντας εργαζόμενοι και πολίτες ταλαιπωρία από τις ουρές.

Μάλιστα ανέφερε ότι το 2015 έγινε μια τιτάνια προσπάθεια για να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ, αντίστοιχη με αυτή που έγινε τη δεκαετία του ‘80, για τη δημιουργία του.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

* Ο Τάσος Αντωνόπουλους είναι πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL