Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Υπουργείο Παιδείας: Μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή 3 ΑΕΙ στις ομάδες των πρώτων «Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπουργείο Παιδείας: Μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή 3 ΑΕΙ στις ομάδες των πρώτων «Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων»

Τρία ελληνικά Πανεπιστήμια, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετά από αξιολόγηση, συμμετέχουν στις ομάδες των πρώτων «Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων».

Από τις 56 αιτήσεις ομάδων Πανεπιστημίων για την επιλογή των πρώτων «Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων», και μετά από ιδιαίτερα αυστηρές αξιολογήσεις 26 ανεξάρτητων αξιολογητών, εγκρίθηκαν οι 17 στις οποίες συμμετέχουν 114 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα -μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά- από 24 χώρες μέλη της ΕΕ.

«Άλλη μία επιτυχία για τα Πανεπιστήμια μας που αξίζουν κάθε έπαινο και τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια. Η ΕΕ για πρώτη φορά ξεκινά μία νέα διαδικασία που θα μεταμορφώσει τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ευρώπ», σημειώνει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Ο ίδιος τονίζει ότι «τα αποκαλούμενα “Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια” είναι συνεργασίες ανάμεσα σε πανεπιστήμια της Ευρώπης, και κάθε ομάδα διατύπωσε τις δικές της μακροπρόθεσμες στρατηγικές για την ενίσχυση της κινητικότητας των φοιτητών, καθηγητών αλλά και αναβάθμιση της ποιότητας στη διδασκαλία και έρευνα».

«Καλή αρχή σε ένα ιδιαίτερα σύνθετο αλλά με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές εγχείρημα, που θα κατοχυρώσει ακόμη περισσότερο την εξωστρέφεια των Ιδρυμάτων μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL