Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Υπ. Παιδείας: Αφωνία ΟΛΜΕ - ΔΟΕ στις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για διορισμούς και αξιολόγηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπ. Παιδείας: Αφωνία ΟΛΜΕ - ΔΟΕ στις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για διορισμούς και αξιολόγηση

«Εντύπωση προκαλεί η αφωνία των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ σχετικά με τις δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. τόσο για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όσο και για την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών μέσω… διαδικτύου» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Όπως σημειώνει, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης και ο πρώην υπουργός Γιώργος Βλάχος, σε συνεντεύξεις τους παραδέχθηκαν ότι ακόμη και οι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή -διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη μέσω ΑΣΕΠ- είναι «στον αέρα». «Ο κ. Βλάχος δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 για τους διορισμούς: «Από την στιγμή που οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν προέλθει από κάποια μελέτη για να δούμε τις ανάγκες, προφανώς είναι στον αέρα» για να αναρωτηθεί κατόπιν «από πού θα πληρωθούν;» αγνοώντας ότι το σχετικό κονδύλι έχει ήδη ενταχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στο Sport24 Radio 103,3 εξειδίκευσε το γνωστό «αξιολόγηση παντού» ως εξής: «Θα υπάρχει ιστοσελίδα στο Υπουργείο που θα είναι οργανωμένη και στην πρώτη φάση η αξιολόγηση θα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους γονείς. Η αξιολόγηση δεν είναι μπαμπούλας».

Δηλαδή ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Το ερώτημα προς την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ είναι απλό: Η σιωπή τους σε αυτές τις εξαγγελίες αποτελεί συμφωνία;» διερωτάται το υπουργείο Παιδείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL