Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Το γαρ πολύ της αντιπολίτευσης γεννά fake news
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το γαρ πολύ της αντιπολίτευσης γεννά fake news

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης με άρωμα “fake news”μετατράπηκαν οι 70 μετατάξεις εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας, μετά το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα protothema.gr που έκανε λόγο περί “ρουσφετολογικών προσλήψεων και μετατάξεων”. Παρ' όλα αυτά, στο δημοσίευμα “παρέλειψαν” να αναφέρουν ότι οι μετατάξεις αυτές αφορούσαν πάνω από 500 αιτήσεις εκπαιδευτικών στον διοικητικό κλάδο, οι οποίες υποβλήθηκαν το 2013 - 2014 και εκκρεμούσαν.

Μάλιστα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) είχε προχωρήσει σε απεργίες με αίτημα τη στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο διοικητικό προσωπικό και την υλοποίηση των μετατάξεων, ενώ, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν υλοποιήσει περίπου 300 από τις 500 μετατάξεις. Οι “επίμαχες” 70 είχαν δρομολογηθεί από το 2013, με τις διαδικασίες να ολοκληρώνονται στις 31 Μαΐου, οπότε και στάλθηκαν για δημοσίευση στο ΦΕΚ. Νωρίτερα, η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως είχε κατηγορήσει το υπουργείο Παιδείας για “μαζικές τακτοποιήσεις ημετέρων” στο “παρά πέντε της καταστροφικής του θητείας”.

“Το γαρ πολύ της αντιπολίτευσης γεννά fake news” σχολίασε το υπουργείο Παιδείας, προσθέτοντας πως “αγνοούν ή κρύβουν ότι οι μετατάξεις αυτές αφορούν 500 και πλέον αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξή τους στον διοικητικό κλάδο που υποβλήθηκαν το 2013. Αγνοούν ή κρύβουν ότι οι αιτήσεις αυτές υποβλήθηκαν μετά από το δίκαιο αίτημα των συνδικαλιστικών ενώσεων των υπαλλήλων του υπουργείου, εξαιτίας των μαζικών συνταξιοδοτήσεων και της 'μνημονιακής αδιοριστίας' που επέβαλε η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ” υπογραμμίζει.

ΠΟΣΥΠ: Οι μετατάξεις δεν αποτελούν προεκλογικά ρουσφέτια

Το δημοσίευμα προκάλεσε και την αντίδραση της ΠΟΣΥΠ. “Επειδή οι μέρες προσφέρονται για παραπληροφόρηση, πολιτικούς εντυπωσιασμούς και πολιτικές διενέξεις, θα θέλαμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να προστατέψουμε τους συναδέλφους μας από κάθε κακόβουλο δημοσίευμα” αναφέρει σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζοντας τις μετατάξεις αναγκαιότητα και όχι προεκλογικά ρουσφέτια. Τονίζει επίσης ότι μέσω του μόνιμου προσωπικού θα “σταματήσει το διαχρονικό ρουσφέτι των χιλιάδων αποσπάσεων εκπαιδευτικών στις διευθύνσεις εκπαίδευσης, χωρίς κανένα κριτήριο, με μόνο κριτήριο την υπογραφή του εκάστοτε υπουργού”.

Αναφορικά με τις 70 τελευταίες μετατάξεις, διευκρινίζει ότι υλοποιήθηκαν τώρα, όχι γιατί “θέλησε ο υπουργός να υλοποιήσει ένα ρουσφέτι, αλλά διότι η ΠΟΣΥΠ και οι σύλλογοί μας έχουν πιέσει διαχρονικά με κάθε τρόπο”, σημειώνοντας πως εκκρεμούν ακόμη 250 περίπου που “θα πρέπει να υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL