Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Πανελλαδικές εξετάσεις / Πανελλαδικές εξετάσεις: Απαιτητικά τα θέματα στα Μαθηματικά, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στα Αρχαία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανελλαδικές εξετάσεις / Πανελλαδικές εξετάσεις: Απαιτητικά τα θέματα στα Μαθηματικά, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στα Αρχαία

Για καλά προετοιμασμένους υποψηφίους ήταν τα θέματα των Μαθηματικών στα οποία διαγωνίστηκαν χθες οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, ενώ χωρίς παγίδες ή ιδιαίτερες δυσκολίες ήταν τα θέματα στα Αρχαία.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τα θέματα ήταν δυσκολότερα συγκριτικά με πέρυσι και οι υποψήφιοι θα έπρεπε να έχουν καλή γνώση της ύλης των Μαθηματικών των προηγούμενων τάξεων. Παράλληλα εκτιμάται ότι πολλοί υποψήφιοι μπορεί αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον χρόνο για την επίλυση των ασκήσεων.

Σε ό,τι αφορά το μάθημα των Αρχαίων, τα πράγματα ήταν πιο εύκολα καθώς τα θέματα ήταν σε γενικές γραμμές βατά χωρίς “εκπλήξεις”. Το διδαγμένο κείμενο που επιλέχθηκε ήταν από τον "Πρωταγόρα" του Πλάτωνα και το άγνωστο κείμενο ήταν από τον "Κυνηγετικό" του Ξενοφώντα.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ. με τα εξής μαθήματα: Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Προγραμματισμός Υπολογιστών, ενώ την Τετάρτη οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα εξεταστούν στην Ιστορία, τη Φυσική και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL