Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.2°C
2 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
28.8°C28.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
2 BF 88%
Τον Ιούλιο θα ανοίξει το σύστημα για τους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τον Ιούλιο θα ανοίξει το σύστημα για τους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση

Τον Ιούλιο αναμένεται να ανοίξει το σύστημα του ΑΣΕΠ για την υλοποίηση των 10.500 μόνιμων διορισμών στη Γενική Εκπαίδευση ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των σχολείων με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό έπειτα από έντεκα χρόνια αδιοριστίας. Μετά την υπογραφή της εγκριτικής απόφασης από το υπουργικό συμβούλιο, το υπουργείο Παιδείας έστειλε αίτημα στο ΑΣΕΠ προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την υποβολή των αιτήσεων. Υπενθυμίζεται ότι οι 5.250 διορισμοί αφορούν το σχολικό έτος 2020-2021 και οι υπόλοιποι το 2021-2022, ενώ σταδιακά ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τις 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Κάνουμε ακριβώς αυτά που είχαμε πει»

Ο Κώστας Γαβρόγλου χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες περί «προεκλογικών υποσχέσεων», υπενθυμίζοντας πως ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει τον προγραμματισμό της κυβέρνησης που αφορούσε την πραγματοποίηση 15.000 προσλήψεων σε βάθος τριετίας από τη ΔΕΘ.

«Δεν έχουμε κοροϊδέψει κανέναν. Κάνουμε ακριβώς αυτά που είχαμε πει» ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας την αντιπολίτευση να απαντήσει εάν χρειάζεται η εκπαίδευση μόνιμους διορισμούς ή όχι. «Ένα είναι το ερώτημα: χρειάζεται η εκπαίδευση μόνιμους διορισμούς; Και σε αυτό το ερώτημα ακόμα δεν έχουμε πάρει απάντηση» είπε.

Πρεμιέρα αύριο των Πανελλαδικών

Την ίδια ώρα, τη δική τους μάχη για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δίνουν οι 104.040 φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών ανοίγει σήμερα η αυλαία για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων και αύριο για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων. Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι οι θέσεις που προσφέρουν φέτος τα πανεπιστήμια είναι αυξημένες κατά 3.643 σε σχέση με πέρυσι.

Χθες το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα το νέο μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από το περσινό. Γι’ αυτό τον λόγο συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή τους υποψήφιους κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους, αφού στον νέο ακαδημαϊκό χάρτη δεν υπάρχουν πια Τεχνολογικά Ιδρύματα, κάποια τμήματα έχουν “διασπαστεί”, άλλα έχουν συγχωνευθεί ή μετονομαστεί, ενώ 125 νέες σχολές θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο. Από την πλευρά του πάντως το υπ. Παιδείας διαβεβαιώνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα και έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL