Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρυτανικές εκλογές σήμερα

Νέος ακαδημαϊκός χάρτης, νέα καθήκοντα - Στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Δυτικής Αττικής

Σήμερα διεξάγονται οι πρυτανικές εκλογές στο αρχαιότερο και στο νεότερο πανεπιστήμιο της χώρας. Ο λόγος για το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που μετρά μόλις ένα χρόνο ζωής μετά τη συγχώνευση των δύο ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και με τη δημιουργία νέων σχολών και τμημάτων.

Η ανάδειξη νέων πρυτανικών αρχών στα πανεπιστήμια όλης της χώρας συμπίπτει με τη νέα εποχή που εγκαινιάζεται στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οι ριζικές αλλαγές και οι ανακατατάξεις (όπως οι συνέργειες ιδρυμάτων, η κατάργηση των ΤΕΙ, η δημιουργία νέων σχολών) δημιουργούν νέες προκλήσεις τόσο ως προς την αναβάθμιση και ενίσχυση της εκπαίδευσης και της ερευνητικής δραστηριότητας όσο και ως προς την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν ελλείψεις σε πόρους, υποδομές και προσωπικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι υποψήφιοι πρυτάνεις «παίρνουν θέσεις μάχης». Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών διεκδικητές του πρυτανικού θώκου είναι ο νυν πρύτανης και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Θάνος Δημόπουλος, ο καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Στάθης Ευσταθόπουλος, ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Ευθύμιος Λέκκας, ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Ναπολέων Μαραβέγιας και η καθηγήτρια και πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας Μαρίζα Φουντοπούλου. Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υποψήφιοι είναι η καθηγήτρια Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών, Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας Μαρία Βενετίκου, ο καθηγητής Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, Σχολής Επιστημών Τροφίμων Παναγιώτης Καλδής και ο καθηγητής Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολής Επιστημών Τροφίμων Ιωάννης Τσάκνης.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο