Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ 28 ΑΠΟ ΤΙΣ 30, ΜΑΖΙΚΕΣ, ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ / Συνέχιση της απεργίας αποφασίζουν μαζικά οι καθηγητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ 28 ΑΠΟ ΤΙΣ 30, ΜΑΖΙΚΕΣ, ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ / Συνέχιση της απεργίας αποφασίζουν μαζικά οι καθηγητές

Δεύτερο απεργιακό πενθήμερο αποφασίζουν οι Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων των καθηγητών που πραγματοποιούνταν μέχρι αργά το βράδυ. Οι καθηγητές, μετά τα εκπληκτικά ποσοστά συμμετοχής που σημείωσε η απεργία την πρώτη εβδομάδα, επαναβεβαιώνουν την απόφασή τους για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει θέση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει μέχρι αργά χθες το βράδυ το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, από τις 30 γενικές συνελεύσεις, οι 28 ψήφισαν συνέχιση του απεργιακού αγώνα με νέα πενθήμερη απεργία.

Υπέρ της απεργίας τάχθηκαν σχεδόν όλες οι συνελεύσεις της Αθήνας για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία (Α' ΕΛΜΕ Αθήνας, Α', Β', Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου και Καλλιθέας, Σιβιτανίδειου κ.ά.). Ανάλογες αποφάσεις έλαβαν οι ΕΛΜΕ Γ' και Ε' Θεσσαλονίκης, καθώς και οι τοπικές ενώσεις καθηγητών Δράμας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κιλκίς, Λάρισας, Λέσβου, Χαλκιδικής κ.ά.

Και ο δεύτερος γύρος των γενικών συνελεύσεων είχε τα χαρακτηριστικά του πρώτου: μαζικότητα, μεγάλα ποσοστά ψήφισης για συνέχιση του απεργιακού αγώνα και εξαφανισμένες τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ.

Μπορεί η ΔΑΚΕ... κορυφής να ήταν απούσα από τις γενικές συνελεύσεις, αλλά με ανακοίνωσή της λαμβάνει ενεργά μέρος στην επιχείρηση συκοφάντησης του κλάδου που διεξάγει εδώ και εβδομάδες η κυβέρνηση. Η κυβερνητική παράταξη κατηγορεί «το μπλοκ (ΣΥΝΕΚ - Παρεμβάσεις) της ΟΛΜΕ» ότι «οδηγεί τον κλάδο σε αδιέξοδο» και, σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, «ανακαλύπτει» ότι «βασικό στόχο τους αποτελεί η κατάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και η... λαϊκή εξουσία». Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να αναπαράγουν όλη την κυβερνητική σπέκουλα, δηλώνοντας ότι «στην τακτική τους συμπεριλαμβάνουν τις καταλήψεις των σχολείων από τους μαθητές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL