Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ. Κουρουτός: Απεδείχθη ότι η Φώφη Μπουλούτα ήταν επαρκέστατη εκπαιδευτικός - Πράξη του ΚΥΣΔΕ ακυρώνει την απόλυση της (Video)

Σήμερα συζητήθηκε η αγωγή Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της, Μιχάλης Κουρουτός "ήταν μια δύσκολη μέρα" καθώς περίμενε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα απέσυρε την αγωγή που είχε κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών για την υπόθεση της κ. Μπουλούτα.

Μια πράξη που ο κ. Κουρουτός χαρακτήρισε ως αντιδημοκρατική και πρωτόγνωρη και προσπάθεια φίμωσης μιας Ομοσπονδίας με τεράστια δράση στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουρουτός μιλώντας στην ΕΡΤ1, για τη σημερινή δίκη: "Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ενώ είναι μια αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση μπήκε στην ουσία του θέματος και εξέτασε αν υπήρξε ανεπάρκεια της κ. Μπουλούτα διότι αυτό ισχυρίστηκε ο κ. Μουρούτης και ο κ. Σαμαράς" προσθέτοντας ότι "αποδείχθη περιτράνως από τους δύο μάρτυρες τους δικούς μας ότι ήταν μια επαρκέστατη εκπαιδευτικός με τεράστια εμπειρία και προσφορά στο Κολέγιο Αθηνών. Αρκεί να σας πως ότι είχε βραβευθεί για διεθνώς και στην Ελλάδα για τα περιβαλλοντικά προγράμματα που ήταν υπεύθυνη".

"Προσφύγαμε διοικητικά, ο φάκελλος άνοιξε και συνεδρίασε το ΚΥΣΔΕ και αποφάσισε ομόφωνα ότι οι δύο αποφάσεις τότε ήταν παράνομες και κακώς εκδόθηκαν. Περιμένουμε εξελίξεις και με την απόφαση του αστικού δικαστηρίου".

Πράξη του ΚΥΣΔΕ ακυρώνει την απόλυση της Εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα, διότι είχε τολμήσει να μονογράψει την κόλλα του υιού Σαμαρά.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ που δημοσιεύτηκε στο alfavita.gr τονίζει ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας παρέλαβε το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύεται παρακάτω.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ παρέλαβε, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας, και δίνει στην δημοσιότητα Πράξη του ΚΥΣΔΕ (4/8-3-2019- συνημμένο 1), σύμφωνα με την οποία οι πράξεις 36 και 38 του 2013 του Συμβουλίου που μιλούσαν για αναρμοδιότητα του ΚΥΣΔΕ να εξετάσει την καταχρηστικότητα της απόλυσης Μπουλούτα, ελήφθησαν κακώς, καθώς παρέβησαν την νομιμότητα!

Η πράξη αυτή του ΚΥΣΔΕ εκδόθηκε μετά από αίτηση θεραπείας (συνημμένο 2) των δύο αποφάσεων του συμβουλίου του 2013 που κατέθεσε ενώπιον του ΚΥΣΔΕ η Ιωάννα Μπουλούτα, αδερφή της  Φώφης,  Στην εξέταση της αίτησης θεραπείας από το ΚΥΣΔΕ αυτοεξαιρέθηκε και αποχώρησε από αυτό ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κουρουτός. 

Αφού εξετάστηκε εκ νέου ολόκληρος ο φάκελος της υπόθεσης, το Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε τα ακόλουθα:

- Ότι κακώς το ΚΥΣΔΕ το 2013 δεν εξέτασε την καταχρηστικότητας της καταγγελίας Μπουλούτα και δεν κατέληξε σε απόφαση, καθώς διέθετε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία 

- Ότι κακώς εξαιρέθηκαν από την συνεδρίαση της 28/11/2013 τα μέλη της ΟΙΕΛΕ

Η απόφαση αυτή του ΚΥΣΔΕ αποτελεί μία ακόμη δικαίωση, έστω και μετά θάνατον, για την εκπαιδευτικό Φώφη Μπουλούτα που άδικα και εκδικητικά διώχθηκε από το σχολείο της.

Συντάκτης: avgi.gr

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις