Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Κατεπείγουσα έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε Γυμνάσιο του Ζωγράφου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατεπείγουσα έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε Γυμνάσιο του Ζωγράφου

Μια καταγγελία γροθιά στο στομάχι. Μαθητής Γυμνασίου στον Δήμο Ζωγράφου κακοποιείται σεξουαλικά από δύο συνομηλίκους του μέσα στις τουαλέτες του σχολείου εν ώρα μαθήματος, ενώ η κακοποίηση βιντεοσκοπείται και κυκλοφορεί στο σχολείο.

Το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τους γονείς του 12χρονου, οι οποίοι σε τηλεοπτική τους συνέντευξη (ANT1) αποκάλυψαν τη σεξουαλική κακοποίηση του γιου τους από έναν εξωσχολικό μαθητή και έναν μαθητή του σχολείου, καταλογίζοντας ευθύνες στον διευθυντή, που φαίνεται ότι προέτρεψε το παιδί να μην μιλήσει στους γονείς του.

Τι κατήγγειλαν οι γονείς

«Ο εξωσχολικός τράβηξε το παιδί μας από το χέρι και μας είπε ότι το στρίμωξαν στο μπάνιο και το κακοποίησαν σεξουαλικά για 10-15 λεπτά. Παρότι προσπάθησε να φύγει, δεν μπόρεσε, γιατί ήταν πιο μικρός, και ηλιακά και σωματικά, μέχρι που κάποια στιγμή κατάφερε να ξεφύγει» δήλωσε η μητέρα του παιδιού.

Την ίδια ώρα ένας τρίτος μαθητής βιντεοσκοπούσε την κακοποίηση. «Μας ομολόγησαν κάποιοι μαθητές ότι είχαν δει το βίντεο, καθώς ο μαθητής που το τράβηξε τους το έδειξε αμέσως μετά. Δεν γνωρίζουμε αν το βίντεο έχει μοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα. Ο μαθητής που το τράβηξε ισχυρίζεται ότι το έχει σβήσει από το κινητό του» ανέφερε ο πατέρας του 12χρονου προσθέτοντας ότι τα παιδιά στο σχολείο κορόιδευαν τον γιο του.

Σύμφωνα με τα όσα γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οργή και προβληματισμό προκαλεί η στάση του διευθυντή του σχολείου. Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του μικρού μαθητή, ο γιος του είχε ενημερώσει το διευθυντή και έναν ακόμα καθηγητή για τα όσα είχε υποστεί.

«Ο καθηγητής του είπε να πάει στον διευθυντή. Ο διευθυντής ζήτησε να τον ενημερώσει αν το παιδί αυτό εμφανιστεί ξανά στο σχολείο. Και εκεί το παιδί μας ζήτησε να μας πάρει τηλέφωνο για να μας ενημερώσει για το τι είχε γίνει. Ο διευθυντής του είπε ότι δεν χρειάζεται να μιλήσεις με τη μαμά σου και τον μπαμπά σου» και τον προέτρεψε να επιστρέψει στην τάξη.

Η υπόθεση της κακοποίησης βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης καθώς οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στη ΓΑΔΑ και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διέταξε ιατροδικαστική εξέταση.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διέταξε και το υπουργείο Παιδείας ώστε να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό.

Εκφράζοντας αποτροπιασμό για το περιστατικό, το υπουργείο διαμηνύει πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία «μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται», καταλήγοντας ότι θα «πράξει όλα τα δέοντα για την πάταξη τέτοιων εγκλημάτων και την εκτόπισή τους από το σχολικό περιβάλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL