Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Η Ελλάδα ενθαρρύνει την καινοτομία, την επέκταση κεφαλαίων και τις ευκαιρίες απασχόλησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ελλάδα ενθαρρύνει την καινοτομία, την επέκταση κεφαλαίων και τις ευκαιρίες απασχόλησης

Συγκεκριμένα στην έκθεση αναφέρονται, μεταξύ άλλων:

«Με το τέλος του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, τον Αύγουστο του 2018, η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες καινοτομίας και επενδυτικών κινήτρων».

«Η Ελλάδα ενθαρρύνει την καινοτομία, την επέκταση κεφαλαίων και τις ευκαιρίες απασχόλησης με ένα ευρύ φάσμα κυβερνητικών προγραμμάτων παροχής κινήτρων».

«Η Ελλάδα προσφέρει πλήθος κινήτρων που στοχεύουν στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης επιχειρήσεων υψηλής έντασης έρευνας και ανάπτυξης, που περιλαμβάνουν σημαντικές φοροαπαλλαγές, επιχορηγήσεις καινοτομίας, κίνητρα για την απασχόληση (επιδοτήσεις μισθοδοσίας) και ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τις ευρεσιτεχνίες. Παρέχονται, επίσης, κίνητρα για την ενθάρρυνση της επέκτασης του κεφαλαίου και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Οι ορισμοί και τα κριτήρια για τις δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) ευθυγραμμίστηκαν με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ».

Το πλήρες κείμενο της έκθεσης βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www2.deloitte.com/global/en/pages/tax/articles/global-investment-and-innovation-incentives-survey.html?nc=1

https://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/global/Documents/Tax/dttl-tax-survey-of-global-investment-and-innovation-incentives.pdf

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL