Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κατάληψη μαθητών: "Θέλουμε καθαρά σχολεία χωρίς ρατσιστικά συνθήματα"

"Θέλουμε καθαρά σχολεία χωρίς ρατσιστικά συνθήματα" λένε οι μαθητές του 10υ ΓΕΛ, Παπάγου που προχώρησαν σε κατάληψη διαμαρτυρίας για τα "εμετικά" φασιστικά μηνύματα που έγραψαν στους τοίχους του 1ου Λυκείου Παπάγου, την περασμένη Τρίτη.

Τα "εμετικά" αυτά συνθήματα γέμισαν ταυτόχρονα και τους τοίχους των δημοτικών σχολείων της περιοχής. Επίσης εκτιμούν ότι πρόκειται για στοχευμένη επίθεση με σκοπό να παρακινήσουν μικρότερα παιδιά.

Επίσης να σημειωθεί ότι οι μαθητές/τριες προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν στο σβήσιμο των συνθημάτων.

Στην ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε έξω από το σχολείο σημειώνουν:

"Με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν την περασμένη Τρίτη με τα εμετικά φασιστικά συνθήματα στους τοίχους του σχολείου μας αποφασίσαμε να κάνουμε κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Είμαστε παιδιά της περιοχής που δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε φασιστικά συνθήματα στους τοίχους της περιοχής όπως και στο προαύλιο του σχολείου μας. Είμαστε άτομα τα οποία στην γειτονιά μας είμαστε με πολυεθνικές παρέες και αυτά τα συνθήματα μας προκαλούν οργή.

Είμαστε αλληλέγγυοι στα δύο δημοτικά της περιοχής τα οποία δέχτηκαν και αυτά επίθεση. Είμαστε μαζί με τους εκπαιδευτικούς και σεβόμαστε την προθυμία τους να σβήσουμε τα συνθήματα. Πιστεύουμε ότι η επίθεση στους δρόμους της γειτονιάς μας είναι στοχευμένη με σκοπό να παρακινήσει μικρότερα παιδιά με χαμηλές ιστορικές γνώσεις αλλά και όχι μόνο.

Θέλουμε καθαρά σχολεία χωρίς ρατσιστικά συνθήματα".

Ματθητές/τριες

1ο ΓΕΛ ΠΑΠΑΓΟΥ

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις