Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων

Ξενόγλωσση εκπαίδευση - Συνάντηση Α. Νεφελούδη με εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων

Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων στον χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης αποφάσισαν σε χθεσινή τους συνάντηση οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) με τους εκπροσώπους των τριών εργοδοτικών οργανώσεων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας υπό τον γ.γ. Ανδρέα Νεφελούδη.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για τους εργαζομένους στα κέντρα ξένων γλωσσών, καθώς για πρώτη φορά μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, το 2012, οι τρεις εργοδοτικές οργανώσεις προσήλθαν στο τραπέζι του διαλόγου.

Όπως υπογραμμίζει η ΟΙΕΛΕ, παρά τις αρχικές ενστάσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων, το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν θετικό και η διαδικασία “συμφιλιωτική”. Ουσιαστικά, οι αντιρρήσεις επικεντρώνονταν στην άποψη ότι, εφόσον βρίσκεται σε εφαρμογή ο Νόμος Φίλη, δεν χρειάζονται ΣΣΕ και ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφεύγουν στη διαδικασία της διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Σημαντική ήταν, σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, η παρέμβαση του Ανδρέα Νεφελούδη. Στη διάρκεια της συζήτησης, ο γ.γ. ανέφερε ότι “ο ρόλος του υπ. Εργασίας δεν είναι να εμπλακεί στους όρους σύναψης μιας ΣΣΕ, αλλά να αποκατασταθεί μια κουλτούρα συνεννόησης και διαλόγου ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους”, με τους εκπρόσωπους των εργοδοτικών ενώσεων να δίνουν τελικά το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα μετά από συνεννόηση των δύο πλευρών.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις